HDP'de 'Komünist Başkan' krizi! Sosyal medyadan atıştılar

HDP'de 'Komünist Başkan' krizi! Sosyal medyadan atıştılar

HDP’de, ‘Komünist Başkan’ olarak da bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu krizi yaşanıyor. TKP’nin Tunceli Belediye Başkan Adayı olan Maçoğlu hakkında daha önce de Kandil’den ‘adaylıktan çekilmeli’ açıklaması gelmişti.

31 Mart yerel seçimlerinde sonucu en çok merak edilen illerden biri de, Fatih Mehmet Maçoğlu’nun aday olduğu Tunceli Belediye Başkanlığı seçimi. Ovacık Belediye Başkanlığı döneminde yaptıklarıyla adından sıkça söz ettiren Maçoğlu, HDP’de rahatsızlık yarattı.

Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki liderlerinden Ali Haydar Kaytan, Maçoğlu’nun adaylıktan çekilmesini ve HDP’nin adayını desteklemesi gerektiğini söylemişti. Bu gelişmenin ardından Maçoğlu hakkında bir çatlak daha ortaya çıktı.

HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Almanya’da katıldığı Dersim Demokratik Halk Dayanışması gecesinin duyurusunu yaptı. Bu paylaşımı Maçoğlu’nun sloganı ile bitiren Canbaz, ‘Söz yetki karar Dersim halkına!’ notunu düşmüştü. Bu paylaşıma eski HDP’li vekil Sibel Yiğitalp tepki gösterdi.

Yiğitalp, paylaşımı alıntılayarak, ‘Bu mücadele canıyla, bedeli ile bu noktaya geldi. Kaybetme pahasına ilkesinden ve siyasi ahlakından vazgeçmedi. Kuşkusuz siyaset yapma hakkınız var. Söz yetki demişken halkın kime oy verdiğini hatırlatmak isterim’ ifadeleriyle hem Maçoğlu’na hem de Canbaz’a tepki gösterdi.

Fatih Mehmet Maçoğlu hakkında daha önce de bazı HDP’liler adaylıktan çekilme çağrısında bulunmuş ve Tunceli’den aday olmasına tepki göstermişti. Maçoğlu ayrıca, HDP’den neden aday olmadığı konusunda sorulan bir soruya, sosyalist bir parti olmadığı gerekçesiyle bu partiden aday olmadığı cevabını vermişti.

İşte o paylaşımlar:

dilsat-canbaz.pngsibel-yigitalp.png

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.