HDP’den cenaze açıklaması

HDP’den cenaze açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, vekillerin 'PKK'lı teröristlerin cenazelerine katılmasıyla ilgili şok açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar;

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, milletvekillerinin terör örgütü PKK'lıların cenazelerine katılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Parti binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sözcü Bilgen, "Bu kararlarda, cenazeye katılmanın terör suçu başta olmak üzere hiçbir suçla ilişkilendirilemeyeceği net bir şekilde ifade edilmiştir" dedi.

İşte Ayhan Bilgen’in konu ile ilgili yaptığı o açıklama;

Cenazeler üzerinden yürütülen tartışmaların bulunduğunu söyleyen Bilgen, AİHM kararlarının yok sayılamayacağını ileri sürdü. Bilgen, "Bu kararlarda, cenazeye katılmanın terör suçu başta olmak üzere hiçbir suçla ilişkilendirilemeyeceği net bir şekilde ifade edilmiştir. İnsan Hakları Komisyon Başkanı eğer AİHM kararlarını yok sayıyorsa bu, onun tercihidir. Ama bu insani değerler açısından da kabul edilebilir bir durum değildir. Siyasetin görevi cenazelere katılımı tartışmak değil cenazelerin gelişini durdurmak olmalıdır" diye konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.