HDP'den CHP ve İYİ Parti ittifakına açık destek

HDP'den CHP ve İYİ Parti ittifakına açık destek

HDP'nin Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayı ile ilçe başkan adaylarının tamamı seçimden çekildi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan sayısının fazla olduğu Muğla'da sürpriz bir gelişme yaşandı. Bir çok büyükşehirde aday göstermeyen HDP seçmenini CHP ile İYİ Parti ittifakı adaylarına yönlendirmeye devam ediyor.

İşte bunlardan birisi daha hayata geçti. HDP'nin Muğla Büyükşehir adayı ile ilçe adaylarının tamamı seçimden çekildi. Bundan böyle Büyükşehir adaylığı için 4 siyasi parti yarışacak.

SEÇMEN YİNE CHP İLE İYİ PARTİ ADAYLARINA YÖNLENDİRİLECEK

HDP’nin Büyükşehir ve ilçe adaylarının çekilmesiyle son seçimde yaklaşık 44 bin oy alan HDP oyları dağılacak. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Muğla Büyükşehir Belediye başkanlığı için CHP’den Osman Gürün, DP’den Mehmet Kocadon, AKP’den Mehmet Nil Hıdır, Bağımsız aday olarak ise Behçet Saatçi yarışacak.

GİZLİ İTİFAK KAMUOYU YERİNE PARTİ İÇİNDE AÇIKLANIYOR  

HDP Kadıköy İlçe Başkanlığı yaptığı açıklamayla Kadıköy ve İstanbul Büyükşehir’de CHP ile İYİ Parti adaylarını destekleme kararı aldıklarını açıklamıştı. HDP Muğla’da da aynı kararı aldığı söyleniyor. Öte yandan resmi olmayan bu gizli ittifak kamuoyuna açık olarak açıklanması nedeniyle hem HDP hem de destek verilecek İYİ Parti ve CHP tabanından ve rakipleri tarafından tepki gösterilmesinden dolayı parti içi duyuru yapıldığı söyleniyor.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.