HDP'den CHP ve İYİ Parti'ye kötü haber! Gizli ittifak yok

HDP'den CHP ve İYİ Parti'ye kötü haber! Gizli ittifak yok

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yaptığı açıklama ile artık kimsenin HDP ile gizli ittifak görüşmeleri yapamayacağını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Kars'ta HDP İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında ittifaklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Buldan, "Artık kimse kapalı kapılar ardında HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak, yapamayacak. Halkımız bunu kabul etmiyor. Halkımız, şeffaf, açık bir ittifak istiyor. Bunun için kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır. Gelecek olan, bizimle ittifak yapacak olan bütün muhalefet partilerine kapımız açıktır" diye konuştu.

 

GİZLİ İTTİFAKI İFŞA ETTİLER

 

Buldan'ın bu sözleri geçtiğimiz günlerde HDP'li Sırrı Süreya Önder'in İYİ Parti ile yaptıkları gizli ittifak ile ilgili söylediği sözlerini hatırlattı.

Önder, 'Dün bize aracı gönderen. İşte şurada kiminle çalışalım, nasıl çalışalım, şunu nasıl yapalım?” diye fikrimizi merak eden. Bir siyasal parti bugün bize koordinat biçemez. İyi Parti’yi kastediyorum” diyerek İYİ Parti ile ittifak yaptıklarını itiraf etmişti.

Önder ve Buldan'ın açıklamaları gizli ittifak içerisinde oldukları CHP ve İYİ Parti'ye bir mesaj şeklinde yorumlandı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.