HDP'den CHP ve İYİ Parti'ye zeytin dalı! İTTİFAKA HAZIRIZ

HDP'den CHP ve İYİ Parti'ye zeytin dalı! İTTİFAKA HAZIRIZ

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul'dan örnek vererek ortak aday çıkarma konusunda muhalefete çağrıda bulundu...

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul'dan örnek vererek ortak aday çıkarma konusunda muhalefete çağrıda bulundu.

Temelli, "Halka dönüp bakacaksınız. Yerelin dinamiklerine, yerelin siyasetine bakacaksınız. Orada insanlar bir araya geliyor ve belli adaylar üzerinde ortaklaşıyorsa o adaylar konusunda siz de sorumluluk alacaksınız, destekleyeceksiniz. AKP iktidarını, Erdoğan rejimini geriletecek her türlü hamlede cesur olmak önemli. Eğer biz İstanbul'u AKP'den almak istiyorsak, bütün hassasiyetleri dikkate alacak bir aday gelmişse karşımıza destek veririz. Böyle bir aday yoksa bu adayı var etmek için elimizden gelen her şeyi yaparız. Bu aday, CHP'nin adayı olmaktan çok muhalefetin adayı kimliğiyle çıkmalıdır" ifadelerini kullandı.

Sezai Temelli devamında ise "Buradaki mesele senin adayın, benim adayım meselesi değil. Biz tek başımıza girip İstanbul'un kaybedilmesine neden oluyorsak biz diğer senaryolara, stretejilere öncelik verebiliriz. Yeter ki o stratejiler HDP'nin hassasiyetlerini yok sayan yerden olmasın" diye konuştu.

İşte o sözler:

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.