HDP'den dikkat çeken Mansur Yavaş çıkışı! Aday olursa Kürtler oy verir mi?

HDP'den dikkat çeken Mansur Yavaş çıkışı! Aday olursa Kürtler oy verir mi?

HDP'li Ahmet Türk'ün "Mansur Yavaş'ın aday olması halinde Kürtlerin ona oy vereceklerini sanmıyorum" sözleri, partinin Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel'e soruldu.

2023 Genel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'nın adayının karşısına Millet İttifakı'nın kimi çıkaracağı kafalarda soru işareti olarak kalmaya devam ederken kamuoyunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş öne çıkıyor.

HDP'li seçmenin Yavaş'a oy verip vermeyeceği merak edilirken, geçtiğimiz ay Independent Türkçe'ye konuşan HDP'li Ahmet Türk, "Mansur Yavaş'ın aday olması halinde Kürtlerin ona oy vereceklerini sanmıyorum" diye konuşmuştu. 

 

"AHMET TÜRK'ÜN GÖRÜŞÜ, PARTİ GÖRÜŞÜMÜZÜ İFADE EDİYOR"

 

Ahmet Türk'ün açıklamaları BBC'den Ayşe Sayın'a konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel'e soruldu.

Van'da Mansur Yavaş'ın Demirtaş'la ilgili "İnşallah" sözünü sonradan düzeltmesini eleştiren Temel, "Bizim görüşümüz nettir ona dair. Ahmet Türk aslında bu konuda çok sade konuşmuştu, bizim parti görüşünü de ifade ediyor o. Bu son tutumuyla, ne kadar haklı olduğumuz de belki görüldü. Ama diğer iki aktör, Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ve onların dışındaki başka siyaset dışı veya partiler üstü şahsiyetlerle ilgili etkili sözümüz olur" dedi.

 

"MANSUR YAVAŞ'A PARTİMİZİN TUTUMU ÇOK BELLİ"

 

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş arasından hangisini tercih edeceklerine dair soruya ise Tayip Temel, "İmamoğlu, Kılıçdaroğlu veya Mansur Yavaş'ın adaylıkları üzerine parti kurullarımız gerçekten bir tartışma yürütmedi. Ama Mansur Yavaş'a yönelik bizim parti tabanımızın ve parti çeperimizde yer alan güçlerin tutumu çok belli. Ama İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'na dair ve belki de bunların dışındaki aday tartışmalarına dair de çok çeşitli fikirlerimiz ve görüşlerimiz olabilir" ifadeleriyle yanıt verdi.

 

 NE OLMUŞTU?

 

Van'da esnaf ziyareti sırasında bir vatandaş, Mansur Yavaş'a "Sizi çok seviyoruz başkanım. Bizi bu dertten kurtarın. Selahattin Demirtaş'ı da istiyoruz" dedi. Mansur Yavaş ise "İnşallah" dedikten sonra vatandaşlarla sohbet etmeye devam etti.

 

 

Ancak daha sonra konuya ilişkin açıklama yapan ABB Basın Dairesi, "Sayın Başkan, şikayetini dile getiren bir kişiye sıkça 'inşallah' sözüyle yanıt vermiştir. Özellikle 'Selahattin Demirtaş'ı istiyoruz' sözüne bu yanıtın verildiği şeklindeki manipülatif haberler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

 

HDP'DEN PEŞ PEŞE TEPKİLER GELDİ

 

Yavaş'ın açıklamasına Halkların Demokratik Partisinden (HDP) tepkiler peş peşe geldi. Artı TV canlı yayınına katılan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da sözleriyle Yavaş'a adeta gözdağı verdi.

 

'YENİLİR YUTULUR TARAFI YOK'

 

Seçimlerde ortak aday fikrine sıcak baktıklarını söyleyen Beştaş, "Mansur Yavaş'ın yaptığının yenilir yutulur tarafı yok yani. 'İnşallah' kavramını resmi açıklamayla tekzip etmesini ben anlayamıyorum, izah edemiyorum. Yani bu değerlendirmeler HDP'nin kitlesinde de çok büyük bir tepkiye sebep oluyor, bunu da onları temsil eden biri olarak söylemekten bir sakınca duymuyorum" ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.