HDP’den Erdoğan’a çok sert idam yanıtı

HDP’den Erdoğan’a çok sert idam yanıtı

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Buldan’dan Erdoğan’a çok sert idam yanıtı… İşte ayrıntılar;

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, dün Gaziantep’te düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti ve Erdoğan’ın idam açıklamalarına çok sert yanıt verdi.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde vatandaşlara hitap eden Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kocaeli mitinginde tutuklu Selahattin Demirtaş hakkında konuşurken AK Partililerden yükselen “İdam” sloganları üzerine “Parlamento bunlarla ilgili kararı bana gönderseydi ben çoktan onaylardım” sözlerini eleştirdi.

Pervin Buldan, “Demirtaş’ın cesaretinden korkuyorlar. Onun için idam meselesini gündeme getiriyorlar. Recep Bey’e şunu söylemek isteriz; Selahattin Demirtaş’ı ya da bir başka Kürdü idam etmek senin boyunu da, çapını da aşar” dedi.

AK Parti’nin Türkiye’ye bir umut vaat etmediğini vurgulayan Buldan, “İdamı gündeme getirecek kadar siyasetten yoksun bir iktidar partisi var. Geçmişte bu ülke idamları gördü. O tarihler Türkiye tarihinde kara bir leke olarak anıldı. Şimdi aynı konuyu gündeme getirenler şunu bilsin ki Türkiye halkları idama asla onay vermeyecek” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.