HDP'den İmamoğlu'na kardeşlik mesajı

HDP'den İmamoğlu'na kardeşlik mesajı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almasının ardından CHP’nin sözde ittifak ortağı İYİ Parti’den önce HDP'lilerden peş peşe tebrik mesajları geldi.

İYİ Parti’nin ittifak ortağı CHP’ye yerel seçimlerde tam destek olacağını açıklayan PKK’nın siyasi uzantısı HDP’li isimlerden peş peşe kutlama mesajları geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da sosyal medyadan İmamoğlu'na 'kardeş belediye' olma teklifinde bulundu. Böylece CHP ile HDP belediyelerde her yönden iş birliğine gidileceği ortaya çıktı.

HDP’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA ÖVGÜLER

CHP’nin en önemli destekçisi genel başkan ve bir çok milletvekili ve yöneticisinin PKK terör örgütüne destek ve propagandadan cezaevinde olan HDP Genel Merkez resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda AK Parti'yi hedef alarak CHP’li Ekrem İmamoğlu’na övgüler yağdırdı.

HDP twitter hesabında "AKP'nin halk iradesini gasp etmeye yönelik 17 gündür sürdürdüğü hukuksuzluğun bir kısmı son buldu. İstanbul hakkı olanı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyoruz. Ülkenin her yerinde sürdürdüğümüz demokrasi ve hukuk mücadelesini er ya da geç kazanacağız" ifadelerini kullandı.

hdp-siyasetcafe-001.jpg

İMAMOĞLU’NA HDP’Lİ BELEDİYEYE KARDEŞLİK ÇAĞRISI

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, ‘Bana HDP’liler de oy verdi’ diye övünen ve oylarının artmasını buna bağlayan CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını alması ile birlikte, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na üstün başarılar dilerim. İstanbul'a kardeş belediye olarak en iyi Kars Belediyesi yakışır. Biz de Kars'ı ilk defa aldık..!" şeklinde paylaşım yaptı.

pervin-buldan-siyasetcafe.jpg

'TERÖRİSTLERİN BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR'

Ak Parti ile MHP’yi işaret ederek, “Ahmet Şık, terörist sevicilikte sınırları zorlayarak "Onlar gibi vatanser olmaktansa teröristlerin başımın üstünde yeri var" diyen HDP’li Ahmet Şık ise zafer işareti yapan terör suçundan cezaevinde bulunan Sewlahattin Demirtaş’ın fotoğrafı ile birlikte, “Bu bir başlangıç. Güzel günler göreceğiz” dediği twitter paylaşımıyla CHP’li Ekrem İmamoğlu’na destek verdi.

hdpahmets.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.