HDP’den isyan çağrısı! Faturaları ödemeyin

HDP’den isyan çağrısı! Faturaları ödemeyin

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli,  Mardin’de 'Elektrik faturalarını ödemeyin' çağrısı yaparak, 'Ödediğiniz her 100 liralık elektrik faturasının 50 lirası Türkiye'nin silahlarına gidiyor. İşte bütçe anlayışı budur' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den skandal bir çıkış geldi.

Partisinin Mardin İl Kongresi’nde konuşan Temelli, 'Elektrik faturalarını ödemeyin' çağrısı yaparak, 'Ödediğiniz her 100 liralık elektrik faturasının 50 lirası Türkiye'nin silahlarına gidiyor. İşte bütçe anlayışı budur' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin askeri ekipmanlara harcadığı paralara karşı olduğunu söyleyen Temelli, Türkiye'nin bu ihtiyaçlarını halkın ödediği faturalardan çıkardığını iddia etti.

Temelli bu açıklamalarını kaçak elektrik kullanımının en yüksek olduğu yerlerden biri olan Mardin'de yaptı.

 

Sezai Temelli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

 

'Bir yandan mermi bir yandan beton. Sonra çıkıp bunları halka hizmetmiş gibi anlatıyorlar. İşte Mardin, yoksulluğun girdabında kıvranan bir kent. Mardin çiftçisi, Mardin halkı, Mardin esnafı mağdur. Mardin her geçen gün yoksullaşıyor, her geçen gün çok daha zor koşullarda yaşıyor.

Arazinizi sulamaya kalktığınızda elektrik faturalarını ödeyemiyorsunuz. O elektrik faturalarını ödemeyince de haciz geliyor. Peki o elektrik faturalarını incelediğinizde elektrik maliyetlerini mi yansıtıyor yoksa savaşı mı, yoksa müteahhitleri mi finanse ediyor? Ödediğiniz her 100 liralık elektrik faturasının 50 lirası Türkiye'nin silahlarına gidiyor. İşte bütçe anlayışı budur."

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum