HDP'den ittifak çağrısı: 'Kapımız herkese açık'

HDP'den ittifak çağrısı: 'Kapımız herkese açık'

HDP Eş Genel Başkanı Buldan  muhalefete birliktelik çağrısında bulunarak ittifak sinyali verdi. Buldan, "birlik olursa AKP hükümetinin bir daha iktidara gelmesini hep birlikte engelleyebiliriz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Ağrı’daki ‘Demokrasiye Çağrı’ mitinginde konuştu. Buldan, muhalefete açık çağrısında, "Kapımız herkese açıktır. Bugün muhalefette olan bütün partilere açıktır" diye konuştu.

HDP'nin Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın terör suçlusu olarak cezaevinde bulunuyor. PKK'nın siyasi temsilcisi olarak bilinen HDP'nin Eş Genel Başkanı Buldan, Ağrı programında muhalefete seslenerek ittifak çağrısı yaptı.

AKP'nin Suriye’ye askeri operasyon planladığını söyleyen Buldan, "Dolar 10 liraya yaklaştı, onlar ne yapıyor? Suriye’ye gitmek için bir kez daha yol aramaya başladılar. Bu ülkeyi savaş politikaları ile düzlüğe çıkaramazsınız. Doların düşmesini de krizlerin bitmesini de ancak savaş politikalarını bitirerek yapacaksınız" dedi.

HDP ÜLKEYİ YÖNETECEKMİŞ!

Kapatılması gündemde olan HDP'nin ülkeyi yöneteceğini iddia eden buldan,

"Şimdilik demokratik bir muhalefet yürütüyoruz ama bu böyle devam etmeyecek. İleriki süreçlerde demokratik iktidarın bir parçası olacağımıza siz Ağrı halkının huzurunda söz veriyoruz. Biz, bu yola büyük bedeller ödeyerek çıktık. Ödediğimiz bedellerin, verdiğimiz emeğin karşılığı olacak. Bir dahaki seçimlerde HDP, bu ülkeyi yöneten bir parti olacaktır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. dedi.

 

İTTİFAK ÇAĞRISI: 'BÜTÜN MUHALEFETE KAPIMIZ AÇIK'

 

Buldan ittifak çağrısı yaparak şunları söyledi:

"Türkiye’nin demokratikleşme yolundaki en önemli adımlarından birini hep birlikte atalım. Bu çağrımızı Ağrı halkına da Türkiye’nin her yerine yapıyoruz. Kapımız herkese açıktır. Bugün muhalefette olan bütün partilere açıktır. Muhalefet partileri bir araya gelir, birlik olursa AKP hükümetinin bir daha iktidara gelmesini hep birlikte engelleyebiliriz."

 

 

İşte Buldan'ın PKK sevgisi 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.