HDP'den İYİ Parti'ye açık destek 'AKP ve MHP kazanacağına...'

HDP'den İYİ Parti'ye açık destek 'AKP ve MHP kazanacağına...'

HDP Samsun İl Eş Başkanı Cevdet Bakın, HDP İl Yönetimi ile birlikte seçim değerlendirmesinde bulundu.

HDP Samsun İl Eş Başkanı Cevdet Bakın, HDP İl Yönetimi ile birlikte seçim değerlendirmesinde bulundu.

Yerel seçimler için HDP’nin aday çıkarmayacağına işaret eden Bakın, “HDP Samsun İl yönetimi olarak yerel seçimlerde bizim adayımız yok. Seçimde kimi destekleriz bilemiyoruz. AKP hükümeti çevreci değil ve insan haklarını önemsemiyor bu yüzden onu desteklememiz mümkün değil.

Tek adamın talimatı ile yereldeki belediyeler dizayn ediliyorsa oradan demokrasi çıkmaz. Demokrasi olarak ilk olarak yerelde başlar. Karşı tarafta CHP ve İYİ Parti kalıyor.

Biz partilerin hepsine burjuva partisi diyoruz. Hiçbir alanda ittifak yaptığımız bir parti yok. Bizim ilkelerimizi kabul eden herkesi destekleriz. Biz sadece Samsun’da parti olarak belediye meclislerine adaylarımızı çıkaracağız.

Ancak muhalefette AK Parti ve MHP faşizmini geriletecek adayların olması güzel bir durum. 

Bence AK Parti ve MHP’nin adayı kazanacağına Necattin Demirtaş gayret edip o kazansın. Bizim buna bir itirazımız olmaz” diye konuştu.

İYİ Parti'li Demirtaş'tan tepki

İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, HDP Samsun İl Eş Başkanı Cevdet Bakın'ın 31 Mart'taki yerel seçimlerde Millet İttifakı'nın adaylarına destek verecekleri yönündeki açıklamalarına ilişkin, "Bizim HDP ile hiçbir ilişkimiz olamaz. HDP'nin oyu ile ben şehirde başkan olacaksam Allah bana bunu nasip etmesin. Bu kadar net." dedi.

Necattin Demirtaş, yaptığı açıklamada, HDP Samsun İl Eş Başkanı Cevdet Bakın'ın yerel seçimlerde Millet İttifakı'na destek açıklamasına tepki gösterdi.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"İl başkanın da isim vererek 'Necattin Demirtaş'a oy vereceğiz.' demesi tamamen seçmenlere algı oluşturmak için yapılmış bir hareket olarak düşünüyoruz. Bizim HDP ile hiçbir ilişkimiz olamaz. HDP'nin oyu ile ben şehirde başkan olacaksam Allah bana bunu nasip etmesin. Bu kadar net. Ben burada sevgili halkımıza sesleniyorum; Necattin Demirtaş dün ne ise yarın o olacak, ölünceye kadar öyle kalacak."

hdp-siyasetcafe.jpg

İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.