HDP’den kritik Demirtaş açıklaması

HDP’den kritik Demirtaş açıklaması

Halkların Demokratik Partisi’nin Grup Toplantısında ana gündem maddesi Demirtaş’ın duruşmasıydı. İşte haberin detayları;

Halkların Demokratik Eş Genel Başkanı Kemalbay, partisinin grup toplantısında gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu.

İşte Serpil Kemalbay’ın konuşmasından satırbaşları;

Nuriye Gülmen’i dün akşam ziyaret ettim. O kocaman gülüşüyle bizi karşıladı. Nuriye ve Semih onurumuzdur. Onların mücadelesi, bizim de mücadelemizdir.

Şırnak’ta kömür ocağında yaşamını yitiren işçileri anıyorum. Maden ocaklarında Orta Çağ usulü üretim yapıldığını hükümet de biliyor, herkes de biliyor. Herkesin bildiği bir tehlike kaza olarak görülemez. Bu, karı insan canını üzerinde gören bir anlayışın.

Demirtaş'ın, tutuklu olduğu dosyanın ilk duruşması tutuklanmasından 399 gün sonra görülecek. Anayasa Mahkemesi şimdiye kadar sustu, uyudu, şimdi nasıl oluyorsa duruşmadan bir gün önce başvuruyu görüşmeye karar verdi. ”Beyefendi” aramış olabilir!

AYM, Demirtaş dosyasının görüşüleceği gün 21 dosya daha inceleyecek, Demirtaş başvurusu için 15 dakika kalacak. 15 dakikada çay bile demini alamaz. 15 dakikada neyi inceleyeceksiniz?

Hiçbir HDP’li cezaevinden yılmaz, biat etmez, korkmaz. Bizler dayanışmaya, mücadeleye, gerçekleri söylemeye devam edeceğiz.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.