HDP'den Mansur Yavaş'ın sözlerine gözdağı! 'Yenilir yutulur tarafı yok'

HDP'den Mansur Yavaş'ın sözlerine gözdağı! 'Yenilir yutulur tarafı yok'

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Van'da bir vatandaşın 'Selahattin Demirtaş'ı da istiyoruz' sözlerine 'inşallah' yanıtı veren Mansur Yavaş'ın gelen tepkiler sonrası açıklamasını reddetmesine tepki gösterdi.

Van'da Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı kapsamında ziyaret ettiği bir esnafın, "Selahattin Demirtaş'ı da istiyoruz" sözlerine 'inşallah' yanıtı veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, gelen tepkiler sonrası belediyenin resmi hesabından açıklama yaparak iddiaları reddetmişti.

Yavaş'ın açıklamasına Halkların Demokratik Partisinden (HDP) tepkiler peş peşe geldi. Artı TV canlı yayınına katılan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da sözleriyle Yavaş'a adeta gözdağı verdi.

 

'YENİLİR YUTULUR TARAFI YOK'

 

Seçimlerde ortak aday fikrine sıcak baktıklarını söyleyen Beştaş, "Mansur Yavaş'ın yaptığının yenilir yutulur tarafı yok yani. 'İnşallah' kavramını resmi açıklamayla tekzip etmesini ben anlayamıyorum, izah edemiyorum. Yani bu değerlendirmeler HDP'nin kitlesinde de çok büyük bir tepkiye sebep oluyor, bunu da onları temsil eden biri olarak söylemekten bir sakınca duymuyorum" ifadelerini kullandı.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.