HDP'den Öcalan'a af isteyen Merdan Yanardağ'a destek

HDP'den Öcalan'a af isteyen Merdan Yanardağ'a destek

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'den Öcalan'a af isteyen Merdan Yanardağ'a destek mesajı geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından fonlanan Tele 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ; teröristbaşı Abdullah Öcalan'a övgüler yağdırdı.

Yanardağ, siyasi mahkum' olarak bahsettiği bebek katili Öcalan hakkında, "70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir." ifadelerini kullandı.

 

RTÜK: TELE 1 HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

 

Merdan Yanardağ'ın canlı yayındaki skandal sözlerinin ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından açıklama yaptı. Şahin, Tele 1 hakkında inceleme başlatıldığını ifade etti.

 

Şahin, şu ifadeleri kullandı:

 

"Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

 

GAZETECİ MERDAN YANARDAĞ HAKKINDA SORUŞTURMA

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Tele 1'deki açıklamaları nedeniyle Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün bir televizyon programında gazeteci Merdan Yanardağ'ın bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma başlattı.

 

HDP'DEN MERDAN YANARDAĞ'A DESTEK

 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'den de konuyla ilgili skandal bir açıklama geldi. Merdan Yanardağ'a sahip çıkan HDP, asılsız iddialarla hükümeti suçladı. Bebek katili Öcalan için "Sayın" ifadesini kullanan HDP, ayrıca tehditler savurarak yargıyı hedef aldı.

 

ere-001.png


GÖZALTINA ALINDI

 

Öte yandan gelen son dakika haberine göre; Merdan Yanardağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Suçu ve Suçluyu Övmek" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.