HDP'den Şanlıurfa'da provokasyon! Teröristbaşı Öcalan'ın doğum gününü kutlamaya çalıştılar

HDP'den Şanlıurfa'da provokasyon! Teröristbaşı Öcalan'ın doğum gününü kutlamaya çalıştılar

Seçimler için Kılıçdaroğlu'nun destek aldığı HDP, Şanlıurfa'daki yeni seçim bürosunun açılışında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamaya çalıştı.

Seçime sayılı günler kala terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP, provokasyona devam ediyor.

İmralı’da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın 4 Nisan olan doğum gününü kutlamak için Halfeti ilçesine bağlı Yukarı Göklü Mahallesi'nde toplanan HDP üyesi bir grup, seçim bürosu açmak istedi.

 

YASAĞA ALDIRIŞ ETMEDİLER


Bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekibi, toplanan gruba Şanlıurfa Valiliği'nin, 1-5 Nisan tarihleri arasında kent genelinde gösteri, yürüyüş ve etkinliklere yasak getirildiği yönündeki kararını hatırlattı.

Ancak yasağa ve uyarılara rağmen dağılmayan grubun seçim bürosunu müzik eşliğinde açmak istemesi üzerine gerginlik yaşandı.

Jandarma, kalabalığa biber gazı ve TOMA’dan sıkılan tazyikli suyla müdahalede bulundu.

 

İL EŞ BAŞKANI İLE BİRLİKTE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Yaşanan gerginlikte, aralarında HDP Şanlıurfa İl eş başkanı Ahmet Atış’ın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten gözaltına alınan 12 kişi, İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

 

TERÖRİSTBAŞININ DOĞDUĞU EV KORUMA ALTINA ALINDI


Öcalan’ın kutlanmak istenen doğum günü nedeniyle Halfeti ilçesine bağlı Ömerli Mahallesi giriş-çıkışlara kapatıldı. 74 yaşına girecek olan teröristbaşı Öcalan'ın doğduğu evin çevresinde ise yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.