HDP’den şok baraj itirafı

HDP’den şok baraj itirafı

Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Sancar, 24 Haziran seçimlerine ilişkin flaş itiraflarda bulundu. İşte ayrıntılar;

Araştırma şirketlerinin açıkladıkları anket sonuçlarına güvenilmesini istemeyen HDP Milletvekili Sancar, partilerinin baraj sorunu olduğu açıkça itiraf etti.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, 3 Kasım 2019'dan 24 Haziran 2018'e çekilen cumhurbaşkanlığı ve genel milletvekili seçimleriyle ilgili olarak "HDP'nin yüzde 70 oranında oy aldığı yerleri yüzde 90'a çıkarmamız gerekir. Yüzde 20 oranında oy aldığımız yerleri yüzde 30'lara, 40'lara çıkartmalıyız. Bir de anketlere güvenmeyin. HDP'nin baraj sorunu yoktur algısını yaratmak içindir anketler. Hayır, bizim baraj sorunumuz var arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin HDP 'yi baraj altında bırakmak için tüm seçeneklerini devrede tuttuğunu söyleyen Sancar, şu ifadeleri kullandı:

"Onun için her gün yeniden 'tek oy bile çok önemlidir' diyerek çalışmaları sürdürmek gerekiyor. HDP'nin yüzde 70 oranında oy aldığı yerleri yüzde 90'a çıkarmamız gerekir. Yüzde 20 oranında oy aldığımız yerleri yüzde 30'lara, 40'lara çıkartmalıyız. Bir de anketlere güvenmeyin. HDP'nin baraj sorunu yoktur algısını yaratmak içindir anketler. Hayır, bizim baraj sorunumuz var arkadaşlar. Bunlar HDP üzerinde yapılan özel çalışmalardır."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.