HDP’den şok talimat: PKK cenazelerine katılın!

HDP’den şok talimat: PKK cenazelerine katılın!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan terörist PKK’lıların cenazelerine katılmalarının geleneklerinde olduğunu ve buna devam edeceklerini söyledi.

“EN BÜYÜK GÖREV VE SORUMLULUĞUMUZ”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Eren Bülbül'ün katili olan PKK'lının cenazesine katılan vekillerini savunarak 'Bu bizim kültürümüzde olan bir şeydir. Elbetteki yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine gitmek bizim en büyük görev ve sorumluluğumuzdur' dedi.

Van'da 3 günlük kampa giren HDP milletvekilleri, kampın ikinci gününde Edremit ilçesindeki bir otelde toplantı yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekillerinin PKK'lı teröristlerin cenazesine katılmasını savundu.

“BU BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE OLAN BİR ŞEYDİR”

Buldan, şöyle konuştu:

"HDP'den seçilen 4 milletvekiline hızla soruşturmanın açılmasını asla kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımız taziyelere gittiler. Bu bizim kültürümüzde olan bir şeydir. Elbetteki yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine gitmek bizim en büyük görev ve sorumluluğumzdur. Kim, neden dolayı yaşamını yitirmiş olursa olsun biz o ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz. İnsanların yaşamını yitirmemesi için yürüttüğümüz büyük bir mücadele var. Ama buna rağmen insanlar yaşamını yitiriyorsa eğer, bu çatışmalı süreçte hayatını kaybeden insanlarımızın aileleriyle birlikte olmak bizlerin görevidir. Bunu her zaman yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.