HDP'den tarihi itiraf: “Biz ittifakın şeffaf olmasını istedik”

HDP'den tarihi itiraf: “Biz ittifakın şeffaf olmasını istedik”

HDP eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Millet İttifakı'na şeffaflık çağrısında bulundu. Buldan, 'Biz ittifakı destekledik ama ittifak yaptıklarımıza sıcak bakmadı. Bundan sonra yapılacak ittifaklar açık ve şeffaf olmalı" dedi.

Siyasetteki ittifakları değerlendiren HDP eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Millet İttifakı ile ilgili itiraf kokan açıklamalarda bulundu.

 

Biz hep ittifakların şeffaf olması gerektiğini savunduk ama ittifak yaptıklarımız buna sıcak bakmadılar diyen Buldan yerel seçimlerde kurulan ittifakta ön planda olmamayı kabul ettiklerinin altını çizdi.

 

 

 

Buldan ittifakın geleceğine ilişkin olarak da En azından İstanbul seçimlerini kazanmak adına bu seferliğine kabul ettik ama bundan sonraki süreç açısından bu tür şeylerin olmaması gerektiğini söylüyoruz ifadelerini kullandı.

 

HDP 31 Mart Yerel seçimlerinde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Hatay, Aydın, Antalya, Bursa, Gaziantep ve Şanlıurfa’da aday çıkarmamıştı. Bu hamle Millet İttifakı'na destek olarak yorumlanmıştı. Pervin Buldan, bundan sonra ittifakların açık olması gerektiğinin de altını özellikle çizdi.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.