HDP'den tepki çeken Ayasofya açıklaması! 'Kiliseye dönüştürülsün'

HDP'den tepki çeken Ayasofya açıklaması! 'Kiliseye dönüştürülsün'

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Ayasofya'nın müzeden kiliseye dönüştürülmesini gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Ayasofya'nın müze statüsünden cami statüsüne dönüştürülmesi için çalışmalar başlamıştı. Danıştay'da görülen davanın bu hafta içinde açıklanması beklenirken, HDP'den tepki çeken bir açıklama geldi.

Halk TV'de bir programa katılan HDP Milletvekili Hüda Kaya, Ayasofya'nın cami yapılacağı yönündeki açıklamalarına ilişkin görüşlerini paylaştı. Kaya, Ayasofya'nın müzeden kiliseye dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı. Kaya'nın bu ifadeleri sosyal medyada da tepki topladı.

 

Kaya'nın yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:

 

"Yok efendim kılıç hakkıymış. Böyle bir hukuk yok. Bunlar tamamen Kur'an'dan sonra peygamberden sonra ortaya konulmuştur. Ayasofya hiçbir şekilde bugün bir iktidarın ya da herhangi bir iktidarın açarız kaparız kafasıyla karar alıp yaptırım uygulayabileceği bir alan değildir. Ayasofya gibi işgal altında olan yüzlerce kilise var.Adına cami demekle olmuyor. Orayı Allah'ın evi yapmak gerekiyor. Ayasofya özel bir konuma sahiptir. Orası hangi inanç erbabınca kurulduysa o inanç erbabının olması gereken bir yerdir."

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum