HDP’den Trump’a şok tepki

HDP’den Trump’a şok tepki

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ABD Başkanı Trump’a çok sert tepki gösterdi. İşte ayrıntılar;

Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin HDP’den açıklama yapıldı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını sert bir dille eleştirerek, "ABD'nin ateşle oynamaması lazım. Kudüs Yahudilik, Hristiyanlık ve Müslümanlık için kutsal bir yer, bu statüsünün devam etmesi, korunması lazım" diye konuştu.

Konu ile ilgili Milletvekili Altan Tan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'ın Sur İlçesi’ndeki terör operasyonları sonrasında evleri yıkılan ve mağdur olan her aileden bir kişinin kamuda istihdam edilmesi için kanun teklifi verdiğini belirtti.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını da eleştiren Altan Tan, "ABD'nin ateşle oynamaması lazım. Kudüs Yahudilik, Hristiyanlık ve Müslümanlık için kutsal bir yer, bu statüsünün devam etmesi, korunması lazım. Mutlaka işgal sonlandırılarak, yeni bir statüyle üç dinin mensuplarının kendilerini rahatlıkla ifade edebilecekleri siyasi ortama kavuşturulması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.