HDP'li Beştaş, Kılıçdaroğlu'nu bombaladı! 'Ümit Özdağ bakan olsun diye mi sana oy verdik?'

HDP'li Beştaş, Kılıçdaroğlu'nu bombaladı! 'Ümit Özdağ bakan olsun diye mi sana oy verdik?'

YSP Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, kendilerinden habersiz şekilde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile 'gizli' protokol imzalayan ittifak ortağı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde 'gizli' bir protokol imzalamıştı.

Protokole göre, Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanı olacağı ve birkaç bakanlık ile birlikte MİT Başkanlığını da alacağı ortaya çıkmıştı. Özdağ, yaptığı açıklamada alacakları diğer iki koltuğun Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyledi.

Gelişmelere ilişkin katıldığı Halk TV canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Millet İttifakı'nın ortağı YSP'nin Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle hedef aldı.


YSP'Lİ BEŞTAŞ: BİZ ÜMİT ÖZDAĞ BAKAN OLSUN DİYE Mİ KILIÇDAROĞLU'NA OY VERDİK?

 

"Biz Ümit Özdağ bakan olsun diye mi Kılıçdaroğlu’na oy verdik?" diyen Beştaş, "Milyonlarca insan Kemal Kılıçdaroğlu'na oy istedik, 'Bir oy YSP'ye (HDP) bir oy Kılıçdaroğlu'na dedik." diye konuştu.


"KORKUNÇ BULUYORUM"

 

YSP vekili, "Bırakın bizi kendi arkadaşları bile bilmiyor. Bunu korkunç buluyorum. Bizim partimiz Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’na sunduğu şartları asla kabul etmez." ifadelerini kullandı.

 

YÜKSEKDAĞ: KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEMEK YANLIŞTI

 

Terör soruşturmaları kapsamında tutuklanan HDP eski Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, ittifak ortağı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verdikleri destekten pişman olmuştu. CHP liderinin 'özgürlük' vadettiği Yüksekdağ, "Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararları yanlıştı. Ben de dahil cezaevindeki HDP'li siyasetçiler, kendi adayımızı göstermeyi savunmuştuk" demişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.