HDP'li eski vekil Çağlar Demirel tahliye edildi

HDP'li eski vekil Çağlar Demirel tahliye edildi

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmanın ardından HDP’nin eski milletvekili Çağlar Demirel'in tahliyesine karar verildi.

HDP’nin eski milletvekili Çağlar Demirel’in yargılandığı KCK Ana Davası’nın, 7 yıl 6 ay hapis cezası verildiği davayla birleştirilmesi kararı üzerine Yargıtay tarafından bozulan dava yeniden görüldü.

Yargıtay’ın “örgüt üyeliğinin temadi/sürüp giden” suçlardan olduğu ve KCK’den yargılandığı dosyanın ceza verilen dosya ile birleştirilmesini usul eksikliği olarak değerlendirip bozma kararını vermesinin ardından birleştirilen dosyanın ilk duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada Çağlar ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada savcının önceki celsede verdiği mütalaasını tekrar etti. Mütalaanın ardından konuşan Demirel, bugüne kadar geçirdiği süreçte kadınlar için çalıştığını ve bundan kaynaklı yargılandığı için üzüntü duyduğunu söyledi.

 

TAHLİYE EDİLDİ

 

Ardından konuşan Demirel’in avukatları mütalaaya iştirak etmediklerini belirtti. Avukatlar mahkemeye AİHM’nin HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verilen tahliye kararını hatırlatarak müvekkillerinin tahliyesini istedi. Savunmalardan sonra duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, ardından Çağlar Demirel’in tahliyesine karar verdi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.