HDP’li Kars Belediyesinde işçi maaşlarına haciz iddiası

HDP’li Kars Belediyesinde işçi maaşlarına haciz iddiası

31 Mart yerel seçimlerinde az bir farkla Kars’ta seçimi kazanan HDP yönetimindeki belediyeye hacizler gelmeye devam ediyor. Maaşları ödeyemeyen belediye, işçi maaşlarına haciz konduğunu iddia etti.

8 ay önce seçim kazanarak Kars Belediye Başkanlığı’nı alan HDP’nin başarısızlığı yüzünden Belediye iflas durumuna geldi. Belediyeye haciz üstüne hacizler gelmeye devam ediyor. Daha önce tüm taşınmazları, araçları ve mobilyaları haczedilen belediyenin, şimdi de işçi maaşlarına haciz geldiği iddia edildi.

Daha önce haczedilebilecek bütün varlıkları haczedilmiş, haczedilecek bir şey kalmayınca da belediye işçilerinin maaşları da ödenemez hale geldi.

Kars Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, haciz işlemi nedeniyle bu ay maaşların ödenemeyeceğini duyurdu.

Belediye, borçlu olduğu kişileri usulsüz iş yapmakla suçladı.

 

bilgen-kars.JPG

 

kars-007.JPG

 

MAAŞLARA HACİZ GELMEMİŞ, KREDİ BORCUNDAN DOLAYI BANKA BLOKE ETMİŞ

Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in Belediye'den alacağı olan kişileri suçlayarak ve isim vererek "maaşlara haciz konduğu" iddiasına ise, alacaklı isimden cevap geldi. 

Bilgen'in "Maaşlara haciz koydu" dediği isim Gökhan Yılmaz ise, Bilgen'e verdiği cevapta:

 

"Hukuki olarak işçi maaşlarına el koyulmaz, açıklamada ifade edilenin aksine kamuoyu yanlış bilgilendirilmekte ve hedef saptırılarak farklı ödemelerin üzeri kapatılmakta .." ifadelerini kullandı

 

gokan-twit.JPG

 

Gökhan Yılmaz, "Görüldüğü üzere hesaplar benim haczimden dolayı değil, bankaya kredi borçlarını ödemediklerinden dolayı bloke edilmiştir.işçi maaşlarının ödenmemesinin bizimle alakası yoktur." cevabını verdi.

 

tw-2-002.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum