HDP'li Sezai Temelli'den PKK'yı aklama girişimi! Roketli saldırıyı skandal sözlerle savundu

HDP'li Sezai Temelli'den PKK'yı aklama girişimi! Roketli saldırıyı skandal sözlerle savundu

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü PKK/YPG tarafından düzenlenen roketli saldırıyı PKK'nın gerçekleştirmediğini iddia etti.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı sonrası Türkiye, terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik Pençe-Kılıç Harekatı başlattı. Hava harekatıyla iyice köşeye sıkışan terör örgütü, Gaziantep’te sivilleri hedef aldı. Karkamış’a atılan 4 roketten biri okula, biri TIR’a, ikisi ise eve isabet etti.

 

1’İ ÇOCUK 2 KİŞİ ŞEHİT OLDU


Saldırıda 22 yaşındaki öğretmen Ayşegül Alkan ve 5 yaşındaki Hasan Karataş şehit oldu. Terör örgütünün saldırısında 19 vatandaşımız da yaralandı.

 

İSTİKLAL’DEKİ SALDIRIYA ‘TİYATRO’ DEDİ


HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, terör örgütünün düzenlediği alçak saldırının ardından sosyal medya hesabından PKK/YPG’yi aklamaya çalıştı. İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı ‘tiyatro’ olarak nitelendiren Temelli, Gaziantep’teki saldırı için de skandal ifadeler kullandı.

 

“HEDEFSİZ ROKETLER”


Temelli, paylaşımında saldırıyı gerçekleştirenin PKK/YPG olmadığını iddia ederek “Karkamış’a atılan hedefsiz roketler İstiklal senaryosunu tamamlamaya yönelik. Toplum olarak bu kadar büyük acılara son vermek için savaşa ve bu iktidara karşı çıkmalıyız.” dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.