HDP'li vekil açıkça tehdit etti: Yeni Gezi geliyor, korkun

HDP'li vekil açıkça tehdit etti: Yeni Gezi geliyor, korkun

Halkların Demokratik Partisi (HDP)Milletvekili Çepni, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada tepki çeken ifadeler kullandı ve tehdit etti.

Halkların Demokratik Partisi Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Çepni Meclis’te çok konuşulacak ifadeler kullandı ve yeni Gezi Parkı’nın yolda olduğunu ifade etti.

Fransa’da ortaya çıkan ve Avrupa’ya yayılan geçtiğimiz günlerde Irak’ta ve son olarak İsrail’de yaşanan Sarı Yeleklileri’nin eylemini işaret eden HDP’li vekil yeni Gezi Parkı olaylarına hazır olunmasını istedi ve iktidar partisini ‘korkun’ diye tehdit etti.

CHP’nin 3 büyükşehirde adayı belli oldu

'Saray hanedanı tarafından hazırlanan bu bütçe, emekten yana değildir. Emekçiyi, yoksulu görmemektedir. İşverenden, sermayeden, zalimden yanadır. İnsan haklarından eşitlikten yana değildir. Çiftçiden değil tüccardan yanadır. Bu bir tehdit bütçesidir' diyen Halkların Demokratik Partisi İzmir Milletvekili Çepni, “Fransa’daki Sarı Yeleklilerin eylemine bakıp, Gezi’yi hatırlayıp, gezicilere saldırmanız tam olarak bundandır. Evet Gezi isyanı sizin bu politikalarınıza karşı çıkmıştı ve yeni Geziler yoldadır. Korkmaya devam edin” ifadelerini kullandı.

CHP'de Mansur Yavaş'a PM engeli: Formül arıyorlar

Öte yandan sosyal medya hesabından Meclis’teki yaptığı konuşmayı paylaşan Çepni şu ifadeleri kullandı:

“2019 bütçesi emekçilere, ezilen halklara, kadınlara, ekoloji mücadelesi verenlere gözdağı vermek için hazırlanan bir bütçedir. Gezi isyanı tam da bu politikalara karşı çıkmıştı. İktidar korkmaya devam etsin, yeni Geziler yoldadır.”

mura-cepni.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.