HDP'li vekil Leyla Güven'den yüzsüz çıkış Gençleri dağa Soylu gönderdi

HDP'li vekil Leyla Güven'den yüzsüz çıkış Gençleri dağa Soylu gönderdi

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, 'Gençleri dağa gönderen biz değiliz. Konuşarak bunu sağlayan Süleyman Soylu’nun kendisidir.' dedi.

HDP yönetimindeki belediyelere kayyım atanmasının ardından başlatılan eylemlere Mardin’de de devam etti.

Mardin Valiliği tarafından kentte bir ay daha uzatılan “eylem ve etkinlik yasağı" gerekçesi ile HDP il binasının etrafı polis tarafından çevrelendi.

Eyleme HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven de katıldı. 

Açıklama yapan Güven, 'Korku nedir sormak istiyoruz. Nedir sizi korkutan. HDP konuştuğunda Kürtler konuştuğunda neden korkuyorsunuz. Neden etrafımızı sarıyorsunuz. Siz ne yaparsanız yapın biz hakikati haykırmaya devam edeceğiz. Biz bu işin güvenlikçi politikalar ile gitmeyeceğini haykırmaya devam edeceğiz. Kürt halkı zalim Dehak’a karşı verdiği direniş gibi bu direnişini devam ettirecektir' dedi.

leyla-guven-hdp-siyasetcafe.jpg

SKANDAL AÇIKLAMA: 'DAĞA GÖNDEREN BİZ DEĞİLİZ'

HDP önündeki ailelere de değinen Güven, 'Bu konseptler Türkiye’nin birliği için değil. Aslında konuşarak gençleri dağa gönderen biz değiliz. Konuşarak bunu sağlayan Süleyman Soylu’nun kendisidir. Ötekileştirilen dil, televizyonlarda akşama kadar kullanılan dil gençleri canından bezdiriyor. Bülent Arınç bu gerçekliğe işaret etti diye ‘hadi oradan’ dediler. Bunlar gerçeğin üstünü sürekli kapatmaya çalışıyorlar' diye konuştu. 

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.