HDP’li Yanık: CHP’den Lenin aday olsa ona da oy vermem

HDP’li Yanık: CHP’den Lenin aday olsa ona da oy vermem

24 Haziran seçimlerinde HDP’den aday gösterilen, ancak seçilemeyen Yalçın Yanık, “CHP’den Lenin dahi aday olsa ona da oy vermem.” dedi.

24 Haziran 2018 milletvekilliği seçimlerinde HDP’den aday gösterilen aslen Afrika kökenli olan ve ‘İzmirli Mandela’ olarak tanınan deri işçisi Yalçın Yanık, bu sefer bağımsız aday olarak seçimlere girmeye karar verdi.

CHP GİBİ DÜZEN PARTİLERİNE RAZI DEĞİLİZ

Deri Tekstil Kundura İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı görevini de yürüten Yanık, ‘’Beni destekleyecek olanlar; İzmir’de solun genel tutumundan dolayı sandığa gitmeyecek olanlarla, HDP’nin seçime girmemesi nedeniyle CHP gibi düzen partilerine razı olmayan ilerici politik kesimlerdir.” dedi.

Gazete Duvar’dan Nuray Pehlivan’ın haberine göre, Yanık, “Benim diğer adaylardan çok farkım var. Bir kere işçiyim, emekçiyim, devrimciyim ve komünistim. İşçilerin, Kürtlerin, ezilenlerin sesini duyurmak için aday oldum. Her şeyi sihirli değnekle değiştireceğime inanmadığım için onlar gibi söylemlerin yok, popülizm yapmıyorum.” İfadelerini kullandı.

HDP ŞİMDİLERDE DEĞİŞTİ

HDP’nin ittifaklar içinde bileşenlerin olduğu bir parti olduğunu belirten Yanık, “Sadece ben değil HDP’nin dışında ne kadar sosyalist, devrimci varsa bir bütün olarak topyekûn yanında durmamız gerekiyor. HDP mevcut olan sistem karşısında ezilenler, işçiler, emekçiler ve sosyalistlerin yer aldığı bir güç olarak önemliydi. Ama şimdi bir şeyler değişti.” dedi.

CHP’DEN LENİN ADAY OLSA ONA DA OY VERMEM

Yanık konuşmasına şöyle devam etti; “AKP’yi CHP ile geriletebileceklerini düşünüyorlar. Oysaki CHP, AKP’nin yedek lastiğidir. Bu yüzden HDP’nin CHP’ye destek vererek kendi adayını çıkarmaması büyük hatadır. Bağımsız siyaset yaparsan güçlenirsin. Burjuva siyasetine takılırsan zayıflarsın. HDP’nin bu tutumu emekçilerin ezilenlerin mücadelesini de sekteye uğratmıştır. CHP’den Lenin bile adaylığını koysa bir parti programı olduğu için kendi siyasi programına göre siyaset yapacaktır. Onun dışına çıkamaz. Yani kim gelirse gelsin hiç bir şeyini değiştiremez. Bu yüzden CHP’den Lenin dahi aday olsa ona da oy vermem.”

HDP ONLARI DESTEKLERKEN YANLIŞ YAPTI

“Millet İttifakı’nın saraya karşı bir mücadelesi yok” diyen Yanık, “HDP onları desteklerken yanlış yaptı, işin özü bu. Bunu yaparak, ‘’Ben oynamıyorum, tribünden izliyorum’. Sadece İzmir’de değil İstanbul’da ya da Anadolu’da başka illerde de soldan adaylar var. Ben solun en geniş cephesi olan unsurlar ile beraber bağımsız adaylar çıkarması gerektiğine inanıyorum. Ama gelin ortak aday çıkaralım dediğimde kimileri geri dönmedi, kimileri de partimizi tanıtacağız dedi.” ifadelerini kullandı.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.