HDP'liler örgütlenmek için çocuk evlerini kullanmaya başladı

HDP'liler örgütlenmek için çocuk evlerini kullanmaya başladı

İstanbul’daki Uğur Özkan Çocuk Kültürevi’nde çocuk hakları adı altında PKK ve LBGT propagandası yapıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Bahçelievler’de bulunan ''Uğur Özkan Çocuk Kültür Evi'' adlı derneğin arkasında HDP’nin bulunduğu ortaya çıktı.

2017 yılında kurulan dernek ismini, Suriye’nin Ayn El Arab kentine giderken, Suruç’ta DEAŞ saldırısında ölen Uğur Özkan’dan alıyor. Dışarıdan bakıldığında çocuklar için gibi görünen derneğin aslında PKK’nın örgütlenme faaliyetinde araç olarak kullanıldığı yayınladıkları bildirilerde görülüyor.

Derneğin sosyal medya hesabından 20 Kasım’da ''Dünya Çocuk Hakları günü'' dolayısıyla yapılan paylaşımda ''Kürtlerin yoğun yaşadığı Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Van gibi illerde panzer altında kalıp yaralanan, ölen çocukların sayısı her geçen gün artıyor ve suçlular herhangi bir cezaya dahi çarptırılmıyor'' ifadelerine yer verildi.

 

 

Aynı gün paylaşılan başka bir görselde ise, ''Anadili Türkçe olmayan çocuklar, dillerinden kopuk bir eğitim sistemiyle yüz yüzeler'' denilerek, terör örgütü PKK’nın ''Anadilinde Eğitim'' talebi dile getirildi. Türkiye’de çocuklar arasında etnik köken, din ve kültüre dayalı ayrımcılık yapıldığı iddia edildi.

Derneğin 29 Mayıs tarihli ''Çocuk ve Toplumsal cinsiyet'' eğitimi için yayınladığı görselde ise LGBT propagandası yapıldı. Görselde dört çocuktan ikisi kadın ve erkek, diğer ikisi ise çift cinsiyetli olarak resmedildi.

Dernek, kurulduğu 2017 yılından itibaren düzenli aralıklarla atölye adı altında ücretsiz eğitimler veriyor. Eğitimciler arasında ise HDP’liler ile DHKP-C sempatizanları yer alıyor.

Derneğin sorumlularından Resul Çatar, yasadışı yapılan HDP’ye destek eyleminde gözaltına alınan isimlerden… Yine eğitimcilerden Kemal Erol, 2020 yılında DHKP-C’li Ebru Timtik’i profil resmi yapmış. Timtik, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinden sonra DHKP-C'nin Türkiye sorumlularından Kamile Kayır'la aynı bölmede yakalanmış ve girdiği cezaevinde ölüm orucu ile intihar etmişti.

Çocuk evinin bildirilerinde yer alan irtibat numarasının sahibi ve Derneğin etkinliklerinde düzenleyici görevinde bulunan kişi Gökhan Özer… Özer, 30 Mart 2019'da İstanbul'da eylem hazırlığında oldukları istihbaratı üzerine gözaltına alınan 87 kişi’den biriydi…

Terör propagandası yapmak suçundan yargılanan Gökhan Özer'in evinde yapılan aramada CHP ile seçim ittifakının belgeleri bulunmuştu. Özer, belgelerin seçim öncesi HDP'nin İstanbul il toplantılarında alınan kararlar olduğunu söylemişti. Belgelerde CHP'nin kazanması halinde HDP'ye verilecek belediye eş başkanlıkları, başkan yardımcılıkları ve meclis üyelikleri ile belediye birimleri yönetimi ve personel kadroları hakkında ayrıntılı bilgilerin yer aldığı basına yansımıştı.

Dört senedir faaliyet yürüten derneğin 100’ün üzerinde çocuk ve aile ile temasa geçtiği görülüyor. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum