HDP'nin başına onlar geliyor

HDP'nin başına onlar geliyor

Halkların Demokratik Partisi’nin Genel Başkanlık görevine getirilecek isimler belli oldu. İşte ayrıntılar;

Uzun süredir kamuoyunda ve parti içerisinde tartışılan HDP’nin eş genel başkan adayları belli oldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), eş genel başkan adaylarını belirledi. Önceki genel başkanı Selahaddin Demirtaş'ın cezaevinde olduğu partinin organları, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ve HDP'nin Eş Genel Başkan yardımcısı Sezai Temelli'nin eş genel başkan olmasına karar verdi.

SEZAİ TEMELLİ İSTANBUL DOĞUMLU

TBMM'nin resmi sitesinde eski vekil Temelli'nin özgeçmişi şöyle yer alıyor:

"15 Temmuz 1963'te İstanbul'da doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Neriman'dır. Akademisyen; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünü bitirdi. Doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Maliye Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalıştı. İyi düzeyde İngilizce bilen Temelli, evli ve 1 çocuk babasıdır."

Temelli, Ekim 2016’da OHAL KHK’si ile ihraç edilen akademisyenler arasında yer almıştı.

PERVİN BULDAN HAKKARİLİ

TBMM'nin resmi sitesinde Pervin Buldan'ın özgeçmisi ise şöyle aktarılıyor:

"6 Kasım 1967'de Hakkâri'de doğdu. Baba adı Halis, anne adı Lütfiye'dir. Lise mezunudur. Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. 2005 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Halk Partisinde Merkez Yürütme Kurulunda görev aldı. 23 ve 24. Dönemde Iğdır Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Çevre Komisyonu Üyeliği yaptı. 24. Dönemde başladığı Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekilliği görevini halen sürdürmektedir. İyi düzeyde Kürtçe bilen Buldan, 2 çocuk annesidir."

HASİP KAPLAN NE DEMİŞTİ

Şırnak eski Milletvekili Hasip Kaplan, Twitter hesabından, “HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek” diye yazınca büyük tepki toplamıştı. Hasip Kaplan, bu açıklamasını daha sonraki tweetlerinde de savunmuştu. HDP Genel Merkezi’nden gelen kınama açıklamasının ardından HDP’li Kaplan istifa ettiğini duyurmuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.