HDP'nin Diyarbakır'daki nevruz etkinliğinde ortalık karıştı! Öcalan lehine slogan atıldı, elebaşının posteri açıldı

HDP'nin Diyarbakır'daki nevruz etkinliğinde ortalık karıştı! Öcalan lehine slogan atıldı, elebaşının posteri açıldı

Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde düzenlenen Nevruz kutlamalarında terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan lehine slogan atıldı, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ile elebaşının posteri açıldı.

Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde düzenlenen Nevruz kutlamalarında ortalık bir anda karıştı. Terör örgütü lehine slogan atılınca polis müdahale etti. Çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

 

scscsccss7.jpg

 

HDP öncülüğünde düzenlenen kutlamalar Bağlar ilçesinde Nevruz Parkı'nda düzenlendi. Kutlamalar sırasında ortalık bir anda karışırken; terör örgütü PKK ve örgütün elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan, PKK'yı simgeleyen bez parçalarını taşıyan çok sayıdaki kişiyi gözaltına aldı.

 

isiii.jpg

 

NEVRUZ ALANI BİR ANDA KARIŞTI


HDP'nin hafta sonuna yayılan ve 29 ilde planlanan Nevruz kutlamaları bugün Diyarbakır'daki organizasyon ile sona erdi. İlk kutlamalar, 19 Mart'ta Mardin'in Dargeçit ve Artuklu ilçelerinde yapıldı. Cumartesi günü Hakkari, Şırnak, Tunceli, Mersin'in de aralarında olduğu 15 merkezde kutlama yapıldı. Pazar günü ise İstanbul, İzmir, Ankara, Van gibi büyük kentlerin de aralarında olduğu 34 merkezde Nevruz kutlandı.

 

mudahale-tcde-cover.jpg

 

Bugün yapılan Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında ise olaylar çıktı. Bağlar ilçesinde Nevruz Parkı'nda HDP öncülüğünde düzenlenen, 6 bin polisin görev yaptığı nevruz etkinliğinde 136 bin metrekarelik alanın çevresinde 5 kilometrelik bariyer kuruldu.

 

ololollolo.jpg

 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün de katıldığı kutlamada polis, terör örgütü PKK ve örgütün elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan, terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçalarını taşıyan çok sayıdaki kişiyi gözaltına aldı. Polise taş ve flamaların plastik çubuklarını atanlara ise tazyikli su ile müdahale edildi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.