HDP’nin kapatılması için Yargıtay’a flaş başvuru

HDP’nin kapatılması için Yargıtay’a flaş başvuru

Sıcak Gelişme… Halkların Demokratik Partisi’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na flaş bir başvuru yapıldı.

Doğu Perinçek’in Genel Başkanlığı’nı yaptığı Vatan Partisi’nden, 24 Haziran yüzde 10’luk barajı aşarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmeye hak kazanan Halkların Demokratik Partisi’nin kapatılması için flaş bir başvuru yapıldı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, Halkların Demokratik Partisi’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yaptıklarını, taleplerini ilettiklerini resmen açıkladı.

HDP’nin kapatılması için önceki dönemlerde başvuru yaptıklarını ifade eden Senem, HDP’nin, 2016’da özerklik bildirisi yayınladığını ve kongrelerinde bölücülüğü savunan ve Kürdistanı kuracaklarını açıklayan sloganlar atıldığını aynı zamanda Öcalan'ı öven konuşmaların yapıldığını vurguladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in yardımcısı Nusret Senem, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Kasım ayında Diyarbakır'daki gençlik kongresinde de benzer ifadelerin kullanıldığını ifade ederek, "HDP, anayasamızın 68. maddesine göre yasal olarak faaliyet yapacak bir parti durumunda değil. Benzer faaliyetlerin 10'da birini yapan partiler geçmişte AYM tarafından kapatıldı" değerlendirmesinde bulundu.

Şuursuzlukta pik yaptılar! Atatürk'e "terörist" dedi

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Vatan Partisi’nin İstanbul İl Başkanlığı’nda bir açıklama yapan Doğu Perinçek, HDP’nin PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olduğunu, kapatılması için başvuruda bulunacaklarını dile getirmişti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.