Doğu Perinçek: Bölücülük kaybediyor

Doğu Perinçek: Bölücülük kaybediyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, seçim sonuçları değerlendirmesinde, “Çok ciddi bir uyarı, bu. Öte yandan bir tane olumlu nokta var. HDP oylarının Güney Doğu illerimizde düşmesi. Bölücülük kaybediyor” dedi.

Yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakı'na destek veren açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Çok ciddi bir uyarı, bu. Öte yandan bir tane olumlu nokta var. HDP oylarının Güney Doğu illerimizde düşmesi. Bölücülük kaybediyor. AK Parti iktidarının sonu geldi. Türkiye, önümüzdeki dönem iktidar arayışlarına girmiştir" dedi.

31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin Ulusal Kanal'da açıklamalarda bulunan Perinçek, şu değerlendirmeleri yaptı:

SONUCU ÇOK CİDDİ BİR UYARI: BÖLÜCÜLÜK KAYBEDİYOR

"Ekonomideki iflas, seçim sonuçlarına da yansıdı. Türkiye'nin önünde hükümet, iktidar sorunu var. Artık Türkiye'yi AK Parti tek başına yönetemez. Önümüzdeki ekonomik sarsıntılara bakıyoruz. Türkiye, ağır bir durumla karşı karşıya. Çok ciddi bir uyarı, bu. Öte yandan bir tane olumlu nokta var. HDP oylarının Güney Doğu illerimizde düşmesi. Bölücülük kaybediyor. AK Parti iktidarının sonu geldi. Türkiye, önümüzdeki dönem iktidar arayışlarına girmiştir.

CHP’NİN HDP VE İYİ PARTİ İLE İTTİFAKI KAZANDIĞI OYLARINI KAYBETTİRDİ

AK Parti'nin oy kaybetmesi, AK Parti'nin bu ekonomik gidişat karşısındaki çaresizliği, CHP'ye yaramış oluyor. CHP, tarihi bir fırsatı da tam anlamıyla değerlendirememiştir. CHP'nin HDP ile ve İyi Parti ile ittifak siyaseti, ona kazandığı oyların önemli bir kısmını da kaybetmiş gösteriyor.”

Öte yandan seçim öncesi CHP'nin ittifak ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında önemli açıklamalarda bulunan Doğu Perinçek seçim değerlendirmesinde yer vermedi. CHP'li adaylarının seçilmesinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP kadar rol oynayan İYİ Parti hakkında hiç bir değerlendirme yapmayan Perinçek'in bu açıklamaları samimi bulunmadı.  

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.