HDP’nin milletvekili adayı SP’den aday oldu

HDP’nin milletvekili adayı SP’den aday oldu

Saadet Partisi ile HDP’nin gizli ittifakı ortaya çıktı. Kocaeli’nde HDP’nin milletvekili adayı olan Fatma Yıldırım SP Dilovası Belediye meclis üyesi adayı oldu.

31 Mart 2019 yerel seçimlerine günler kaldı. Seçimlerde gizli ittifaklar çıkmaya devam ediyor. Saadet Partisi ile PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin belediye meclis üyeliklerinde birbirlerine kontenjan ayırdığı ortaya çıktı.

Kocaeli’nde daha önce HDP’nin milletvekili adayı olan Fatma Yıldırım şimdi de Saadet’ten Dilovası Beleidye meclis üyesi adayı oldu. Yıldırım’ın kontenjan adayının seçilmesi halinde başkan yardımcısı olacağı ileri sürüldü.

31 Mart’ta tüm Türkiye sandık başına giderek 5 yıl boyunca belediyeleri yönetecek başkanları ve meclis üyelerini seçecek. AK Parti ile MHP, Cumhur İttifakı kapsamında seçimlere girerken CHP ile İYİ Parti, Millet İttifakı ile seçimlere katılıyor. Ancak Millet İttifakı’nın resmen ilan etmediği HDP ile Saadet’in de ittifaka dahil olduğu meclis üyeliklerinde yapılan kontenjanlarla ortaya çıkmaya devam ediyor.

BAKAN SOYLU GİZLİ İTTİFAKI DEŞİFRE ETMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde, "325 PKK ve HDP iltisaklıyı CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi listelerinden meclis üyesi adayı yaptılar. Bunlar kim? Yukarıdan aşağıya önümüzdeki hafta isimlerini tek tek açıklayacağız" açıklamasını yapmıştı.

Saadet Partisi (SP), Kocaeli Dilovası Belediyesi meclis üyeliğinde PKK’nın siyasi uzantısı HDP’den milletvekili adayı olan Fatma Yıldırım’ı kontenjan adayı gösterdi.

sphdp1.jpg

BİR ADAY HEM İYİ PARTİLİ HEM CHP’Lİ HEM SP’Lİ OLDU!

Öte yandan, daha önce de Gebze’de İYİ Parti’den belediye başkan adayı olan Burcu Çetinkaya, partisi CHP’nin adayı Recep Dursun’u destekleme kararı alınca Saadet Partisi’ne geçmişti. İYİ Parti logosuyla afişler hazırlatıp kamuoyuyla paylaşan Çetinkaya, bu kez de Saadet Partisi (SP) logolarıyla boy göstermeye başladı. Kentteki kaos bununla da bitmedi. Dilovası’nda HDP’den başkan adaylığını duyuran Metin Dalgalı, sokak sokak dolaşarak kampanya yürüttü. Ancak HDP, SP ile gizli ittifak yapınca geri çekildi. Dalgalı da bu sefer SP listesinden belediye meclis üyesi oldu.

İşte Saadet’in ittifak kurarak oluşturduğu listesi;

1. Zeki Karataş

2. Metin Dalgalı (HDP)

3. Turan Tekgül (HDP)

4. Nizamettin Sözen

5. İnci Aydemir (CHP)

6. Salih Adıgüzel (HDP)

7. Nevzat Akagündüz

8. Ramazan Çalışkan

9. Yakup Demir

10. Mehmet Aydoğan

11. Metin Turan

12. İrfan Çilek

13. Ali Rıza Kılıç

KONTENJAN

1. Fatma Yıldırım (HDP)

2. Emin Yılmaz (İYİ Parti)

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.