HEDEP'in ittifak şartına CHP'den olumlu yanıt! 'Her yerde görüşebiliriz'

HEDEP'in ittifak şartına CHP'den olumlu yanıt! 'Her yerde görüşebiliriz'

HEDEP'in ittifak için öne sürdüğü 'Yan yana görüntü vermekten kaçınılmaması' şartına CHP'nin yeni genel Başkanı Özgür Özel'den olumlu yanıt geldi.

HEDEP, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da HEDEP Yerel Yönetimler Konferansı gerçekleştirdi. 

Yerel seçimlerde muhalefetten 'cesur adımlar atılmasını' bekleyen HEDEP, ittifak yapılacaksa 'Yan yana görüntü vermekten kaçınılmaması' gerektiğini savundu.

 

dvdvdvdv-001.jpg

 

Partilere bu koşulu olası ittifak öncesi sunan HEDEP'e CHP'den olumlu yanıt geldi.

CHP Genel Başkan Özgür Özel, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada HEDEP ile CHP Genel Merkezi dahil her yerde görüşebileceğini ifade etti ve 'Onlarla da bir iş birliği yapacaksak bunu kamuoyunun bilmeye hakkı var. Bir görüşme olacaksa açıktan yapılmasına yönelik isteği son derece haklı bir talep olarak görüyorum.' dedi.

HEDEP seçmeninin CHP'deki değişimi olumlu bulduğunu söyleyen Özel, 'Diğer partilerle henüz bir temas yok ama mutlaka olacaktır. Kibirli olmayacağız. Son seçilmiş genel başkan olarak ilk adımı benim atmam gerekiyorsa ilk adımı da atarım. Adım atılırsa da geri çevirmem.' dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanları ile telefonda da görüştüklerini söyleyen Özel, 'Onlara da söyledim. ‘Ziyarete gelmek isteriz’ dediler, beklerim dedim. ‘Meclis’e mi’ diye sordular, ‘Hiç fark etmez’ dedim. Genel Merkez’e de gelebileceklerini söyledim. Tercihi onlara bıraktım. Onlarla da bir iş birliği yapacaksak bunu kamuoyunun bilmeye hakkı var..' dedi.

 

'KÜRT SEÇMEN RAHATSIZ OLDU'

 

Özel, Zafer Partisi ile yapılan gizli protokolün bazı Kürt seçmenleri ciddi rahatsız ettiğini, hatta kürt seçmenin bunu kendisinin yüzüne söylediğini de sözlerine ekledi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.