Hem atıklar toplandı, hem hayvanlar aç kalmadı

Hem atıklar toplandı, hem hayvanlar aç kalmadı

‘Çöp sanılan’ atıkların geri dönüşüme kazandıran projeler gerçekleştiren Timtaş firması, geliştirdiği otomat sayesinde 1 yılda 3 milyona yakın plastik, cam ve metal atığın toplanmasını, ayrıca 500.000 sokak hayvanının da beslenmesine olanak sağladı.

Toplumdaki atık algısını değiştirebilmek ve geri dönüşüm bilincini artırabilmek amacıyla son yıllarda birçok proje hayata geçiriliyor. Bunlardan biri de, ‘Pugedon’ isimli otomatlar. Bu geri dönüşüm otomatlarına plastik, cam veya metal atık atıldığında alt bölümdeki hazneye sokak hayvanları için 5 ila 20 gr. arasında mama dökülüyor.

 

GERİ DÖNÜŞÜME BÜYÜK KATKI

Bu otomatlar sayesinde atıkları geri dönüşüme kazandırdıklarını, çevrenin kirlenmesinin önüne geçtiklerini ve sokak hayvanlarının da beslenmesini sağladıklarını açıklayan Timtaş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, son bir yılda 2.000.000 adet pet şişe, 600.000 adet metal kutu ve 300.000 adet cam şişe atığın geri dönüşüme kazandırıldığını söyledi.

 

 

Akay, “Belirli bölgelere yerleştirilen otomatlar, sokak hayvanları tarafında da benimsendi. Artık hayvanlar otomatları tanıyor ve acıktığında doğrudan cihazın yanına geliyor. Son bir yılda 500.000 adet sokak hayvanının beslenmesini sağladık. Bunun için yaklaşık 15 ton mama kullandık.” diye konuştu.

 

 

Pugedon’un tamamen güneş enerjisiyle çalıştığını dile getiren Akay, cihazın aynı zamanda hayvanların su ihtiyacını da karşıladığını belirtti. Geri dönüşüm bilincinin artmasını hedeflediklerini söyleyen Akay, bu sayede Türkiye’nin gerçekleştirdiği atık ithalatının da azalabileceğini sözlerine ekledi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.