Hemşirelere 500 kez 'ben salağım' yazdırmıştı: Bir daha başhekimlik yapamayacak

Hemşirelere 500 kez 'ben salağım' yazdırmıştı: Bir daha başhekimlik yapamayacak

Antalya'da Kumluca Devlet Hastanesi'nde görev yapan iki hemşireye 'görev yerini terk ettiği' gerekçesiyle kağıda 500 kez "Ben salağım" yazdıran Başhekim Uzman Doktor Ayşegül Alkan hakkında yürütülen soruşturmada karar verildi.

Antalya'da Kumluca Devlet Hastanesi’nde hemşirelik yapan Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin’e görev yeri terk cezası olarak A-4 kağıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdıran Başhekim Uzman Doktor Ayşegül Alkan hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen müfettiş soruşturması sonuçlandı.

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre, Alkan'a “Amirine veya mahiyetindekilere karşı küçük düşürücü davranışta bulunmak” fiilinden 60 ihtar puan ceza verilerek görev yeri değiştirildi.

 

'BİR DAHA YÖNETİCİLİK YAPAMAYACAK'


Soruşturmanın önemli sonuçları olduğunun altını çizen Sağlık Bakanlığı yetkilileri, “Müfettişlerimizin hazırladığı rapora göre söz konusu hekime çok yüksek bir ceza puanı verildi. Şu an Finike Devlet Hastanesi’nde hekim olarak görev yapan Alkan, bu ceza puanına göre meslek hayatı boyunca bir daha yöneticilik yapamayacak” ifadelerini kaydetti.

 

NE OLMUŞTU?


İddiaya göre, Başhekim Alkan, rutin servis kontrolleri esnasında iki hemşirenin görev alanlarında olmadığını fark ederek Çalışkan ve Yetkin’i diğer birim müdürlerinin de bulunduğu bir odada azarladı. Hemşirelere görev yeri terk cezası olarak A-4 kağıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazmasını istedi.

Verilen cezaya tepki gösteren hemşireler, böyle bir cezayı kabul etmeyeceklerini, görev yerlerini terk etmeleri nedeniyle resmi disiplin yönetmeliğinin uygulanması gerektiğini savundu. Alkan bu öneriyi kabul etmeyince Çalışkan ve Yetkin, A-4 kağıdına 500 defa, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdı. Çalışkan ve Yetkin, 7 sayfalık metni, “Başhekimin ısrarı ile kaleme alınmıştır” notu düşerek imzaladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olayın medyaya yansımasının ardından böyle bir cezai uygulamanın kabul edilmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak konu hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. Bakan Koca, Alkan'ın başhekimlik görevinden uzaklaştırıldığına dikkati çekerek "Yürütülen disiplin soruşturmasının sonucu beklenmeksizin Alkan'ın başhekimlik sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir." ifadesini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.