Hendekleri 'Paralel'e Bağlayan Nagehan Alçı'ya TOKAT GİBİ CEVAP

Hendekleri 'Paralel'e Bağlayan Nagehan Alçı'ya TOKAT GİBİ CEVAP

AKP yandaşı Nagehan Alçı, Güneydoğu'da bazı yerlerde PKK'nın açtığı hendekleri sözde 'paralel'e bağlayınca Mehmet Tezkan'dan tokat gibi cevap geldi.

NTV'de yayınlanan Basın Odası programı yorumcuları arasında yer alan Millliyet yazarı Mehmet Tezkan, PKK'nın açtığı hendekler ve kurulan barikatlar esnasında devlet yetkililerinin nerede olduğunu sordu.

Yüzlerce hendeklerin açılıp barikatların kurulduğunu söyleyen Tezkan, "Başbakan özeleştiri yapması lazım. Diyor ki; 'bunlar hendekleri kazarken barikatların kurarken belediyenin iş makinaları bile yardım etmiş'. Genelkurmay'ın resmi rakamları da var. 'Sadece Cizre'de 300'den fazla barikat yıktık. 30 dan fazla hendek kapattık' diyor. Şimdi Cizre Kaymakamı nerede? Şırnak valisi ne yapıyordu? Emniyet Müdürü ne yapıyordu? Oraya o hazırlıklar yapılırken bir planlama yapılırken bizim Milli İstihbarat (MİT) Jandarma istihbaratı neredeydi? Jandarma Komutanı neredeydi? Bunların da bir konuşulması lazım değil mi? 300 tane barikat kurulabilir mi veya kurulursa da 300 barikat kurmak için binlerce insanın faaliyete geçmesi lazım veya yüzlerce insanın. Yüzlerce insan bunu planlarken, mühimmat nasıl geldi? O kadar silahlar, yiyecek, içecekler depoluyorlar bizim İstihbarat Teşkilatları'nın haberinin olmaması bile bambaşka bir sorun" diyerek gelinen noktayı özetledi.

Programın diğer yorumcusu Millliyet yazarı Nagehan Alçı, PKK'nın açtığı hendeklere ve barikatlara sözde 'paralel'in göz yumduğunu bu konuda araştırmaların yapıldığını iddia etti.

Alçı'nın hendekleri 'Paralel'e bağlaması tepki gösteren Mehmet Tezkan, "AK Parti MYK'sında bile konuşulmuş. Bakın Hüseyin Çelik'in açıklaması. Afyon'daki kampta bile bütün bölge milletvekilleri bakın burada böyle şeyler oluyor. Aman ha bakın gidişat böyle diye. O yüzden herkes her şeyi biliyormuş. Bunu da Paralel'e bağlamayın" dedi.

Nagehan Alçı ise bu sözler sonrasında bir şey diyemedi.

İşte canlı yayındaki o anlar...

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.