'Her şey güzel olacak' sloganını değiştirdi

'Her şey güzel olacak' sloganını değiştirdi

CHP İstanbul aday Ekrem İmamoğlu'nun YSK'nın kararı öncesi piyasaya sürülen 'Her şey çok güzel olacak' sloganından değişikliğe gitti. 

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun talimatlarıyla iftar ve sahur arası seçim çalışmalarını hızlandıran Ekrem İmamoğlu, iftar ziyaretlerinin ardından bu kez de sahurda vatandaşlarla buluştu. ‘‘Bir seçimi elimizden aldılar’’ diyen İmamoğlu, "Biz, bu mücadeleyi vermezsek, yarın her kaybeden bir daha seçim yapar" iddiasında bulundu. 

"HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK"

Taksici esnafıyla bir araya gelen İmamoğlu, alkışlarla ve ‘‘Her şey çok güzel olacak’’ sloganıyla karşılandı. İmamoğlu’na, sahur etkinliğinde CHP İstanbul milletvekilleri Turan Aydoğan, Gökan Zeybek ve Özgür Karabat ile İstanbul Gönüllüleri’nden bir grup da eşlik etti. 

"İNŞALLAH ÇOK GÜZEL OLACAK"

Daha sonra söz alan CHP adayı İmamoğlu konuşmasına, taksicilerin, ‘’Her şey çok güzel olacak’’ sözlerine, karşılık ‘‘İnşallah çok güzel olacak’’ diyerek başladı.

Henüz YKS'nın İstanbul kararı almadan bir kaç gün önce afiş yapılarak piyasaya sürülen sloganın 2013'de yerel seçim çalışmalarında kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Yine sloganın en çok FETÖ ilişkili kişilerin kullandığı konuşulmuştu. İmamoğlu, son konuşmasında slogan haline getirilen söze 'inşallah' eklemesi ile sloganın değiştiği yorumlarına sebep oldu. 

İMAMOĞLU RAMAZAN AYI İLE İLGİLİ FETVA VERDİ!

Ramazan ayı ile ilgili fetva gibi açıklamalarda bulunan CHP'li İmamoğlu şunları söyledi:

"Sahur, aynı zamanda bir vücut terbiyesi ve zihinsel bir terbiyedir. İnsanın bir başkasını hissetmesi, kendi kendini yorumlamasıdır. Yani nerede eksik yapıyor? İnsanlara yanlış mı davranıyor, eksik mi davranıyor? Kendimce bu yaşa kadar Ramazan ayında en çok hissettiğim duygu, kendimi sorgulamak olmuştur. Oruç tutan, tutmayan herkesin Ramazan ayında kendini sorgulaması gerekir. Bu, aynı zamanda insanın arınmasına da sebep olur. Günahlardan, yanlışlardan arınır ve iyi insan olmasını sağlar. 

"RAMAZAN AYI AYDINLANMA VE BİLGİYLE BULUŞMA AYIDIR"

CHP'li İmamoğlu Ramazan ayının aydınlanma ve bilgiye ulaşma ayı olduğunu iddia ettiği açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Ramazan, aynı zamanda aydınlanma ve bilgiyle buluşma ayıdır. Yalanlarla, yanlışlarla kimsenin zihnini meşgul etmemeli bu aylarda. Tam aksine, doğrularla insanların zihinlerini meşgul etmek lazım. Şahsım ve milletimiz adına, bu aya yakışan bir süreci geçirmek arzusundayım.

İnşallah güzel bir Ramazan ayı olsun. Çalışma yaşında olan ve okumayan her 3 gencin bir tanesi işsiz. Belki de ailenizden biri bu 3 kişiden biri. Bütün bunların düzeldiği bir ay olmalı Ramazan ayı. 

"BU İMAMOĞLU KONUSU DEĞİLDİR"

İmamoğlu İstanbul seçim şaibe iddialarına da değinerek, ilçe seçim kurullarındaki usulsüzlüklerin kendisini bağlamadığını belirterek şöyle konuştu:

"CHP de yapmadı ama kimin yaptığını da bilmiyoruz’’. Deniyor ki; sandık kurulu üyeleri içinde olması gereken 2 devlet memuru kişi, devlet memuru değilmiş. 123 sandıkta devlet memuru değil de bankalardan istenen kişiler varmış. Bu, İmamoğlu konusu değildir. O memur insanların yerine oturan kişiler, hükümetin oraya davet ettiği, bilinen kurumlarda çalışan kişilerdir. Bu 123 sandıkta, rakibime daha fazla oy çıktı. Nasıl şaibedir? Yarattırdılar, uydurdular. ‘Çaldılar’ diyorlar. Çok ayıp. 

"DEMOKRASİNİN NAMUSUNU KURTARACAĞIZ"

Başta batı medyanın Türkiye temsilcilerinin çanak tuttuğu geleceğin Cumhurbaşkanı yakıştırmasına taraftarları tarafından da destek alan İmamoğlu İstanbul ile başlayacakları hareketle demokrasinin namusunu kurtaracağını savunarak açıklamasını şu şekilde bitirdi:

"Rahmetli Demirel, ‘Demokrasi için gitmeyi bilmeyen, gelmeyi bilemez’ demiş. Bunların aklı şaşmış. Bunlarda kibir büyümüş. Bu koltuğun 16 milyon insana ait olduğunu unutmuş. Ben de diyorum ki, ‘Bu düzen bitmeli’. Bu düzen ülkeyi zor duruma sokmuştur. İstanbul’dan bu başlangıç, gerçekten ülkeye nefes aldıracaktır, demokrasiyi ve Cumhuriyeti baki kılacaktır. İBB’yi biz çok iyi yöneteceğiz. Aynı zamanda demokrasinin onurunu, namusunu kurtaracağız."

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum