Herkesi yakından ilgilendiriyor! Kombiyi yakmayan yandı

Herkesi yakından ilgilendiriyor! Kombiyi yakmayan yandı

Kat mülkiyeti kanununa göre kombisini açmayarak sizi zarara uğratan komşunuzdan şikayetçi olabilirsiniz. Peki, Kombisini açmayan komşu dava edilebilir mi? İşte detaylar;

Merkezi ısıtmalı bina ve siteler yönünden kaloriferlerin hangi tarihten itibaren ve hangi saatlerde, dış ortam sıcaklığı kaç derecenin altına düştüğünde yakılacağı mahalli çevre kurullarınca karar altına alınıp valilik ve belediyelerce ilan ediliyor. Denetimi de yapılıyor. Ancak soba, kat kaloriferi ve kombi ile ferdi ısıtılan binalarda ise ‘isteğe bağlı’ olarak yakılıyor.

Kışın kendini hissettirdiği bugünlerde evlerde kombiler de çalışmaya başladı. Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşları da doğal gaz faturası endişesi sardı.

Doğal gaz faturasından tasarruf etmek isteyenler de bu dönemde ya kombiyi açmıyor ya da sadece belli odalarda petekleri açıyor. Ancak bu durum dava sebebi olabilir.

 

KOMBİSİNİ AÇMAYAN KOMŞU DAVA EDİLEBİLİR Mİ?

 

Doğal gaz faturasından tasarruf etmek istediğinizde akla ilk gelen yöntem peteklerin vanasını kapatmak. Bu yöntemi kullananlar için uzmanlar uyarıyor.

Çünkü, komşunuzla mahkemelik olabilirsiniz. Komşunun bu durumdan zarar gördüğüne ilişin dava açması durumunda mahkeme bu zararı tespit ediyor, kombisini yakmayan komşu da tazminat ödüyor.

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, konut sahibi komşularının yararını da göz önünde bulundurmak zorunda. Çünkü, komşuluk hukuku gereği, alt komşunuzu mahkemeye verebilirsiniz.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum