HES (Hayat Eve Sığar) kodu nedir?  HES kodu nasıl alınır?

HES (Hayat Eve Sığar) kodu nedir? HES kodu nasıl alınır?

Seyahatler için gerekli olan HES ( Hayat Eve Sığar) kodu nasıl alınır? SMS ile HES kodu alma. HES Kodu almayanlara bilet satışı yapılmayacağının açıklanmasından sonra vatandaşlar HES kodu nasıl alınır diye sorgulamaya başladı.

Tren ve Uçak seferlerinin normalleşme kapsamında tekrar başlayacağı açıklandı ve biletler satışa sunuldu.

Sağlık açısından seyahat engeli olanlar ile Hayat Eve Sığar (HES) kodu almayanlar bilet alamayacak haberinden sonra vatandaşlar yoğun olarak internette HES kodu nasıl alınır sorusunu sorgulamaya başladı.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında geçici olarak durdurulan seyahatlerin yeniden kontrollü olarak başlayacağı ve normalleşme sürecinde (Yüksek Hızlı Tren )YHT'ler 28 Mayıs'tan itibaren Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-İstanbul hatlarında günde toplam 16 sefer yapacağı açıklandı.

Uçak seferlerinin ise 4 Haziran itibarıyla başlaması öngörülüyor. İlk etapta iç hat daha sonra dış hatlarda uçak seferlerinin başlaması bekleniyor.

Ancak seyahat edecekler için oldukça önemli olan "HES kodu" alınması zorunlu kılınıyor.

HES KODU ALAMAYANLARA BİLET SATILMAYACAK

Sağlık otoritelerinin seyahat engeli koyduğu veya HES kodu alamayan kişilere bilet satışı yapılmayacak. YHT seferleri, sosyal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat ederek başlatılacak.

HES KODU NEDİR?

Hayat Eve Sığar ( HES) kodu,kontrollü sosyal hayat döneminde, şehirlerarası yolculuk, kurum ziyareti, veya bireysel iletişim gerektiren kamusal alanda bulunma durumunda Covid-19 açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli bir şekilde paylaşmanızı sağlayan ve böylece salgının takibine destek olan bir uygulamadır.

 

HES KODU NASIL ALINIR?

1- UYGULAMA ARACILIĞI İLE

HES ( Hayat Eve Sığar) kodu ile uçak ve tren seyahatlerinin yapılabileceğinin açıklanmasının ardından HES kodunun nasıl alınacağı merak edilmeye ve sorgulanmaya başlandı. HES kodu, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ‘HES kodu işlemleri' bölümüne girilerek alınabiliyor.

2- SMS İLE 

HES Kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; TC kimlik numarası, TC kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

 

HAYAT EVE SIĞAR ( HES ) UYGULAMASI NEDİR, NASIL KULLANILIR?

Cep telefonları ile korona virüs salgınının vaka takibine olanak sağlayacak olan Hayat Eve Sığar Uygulaması üç operatör ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) iş birliğiyle ortaya çıktı.

Cep telefonlarına ücretsiz indirilen aplikasyon sayesinde koronavirüs salgınını hem takip, hem de kendi durumlarını anlık görebilecekleri bir sistem geliştirildi.

hes1.JPG

hes2.JPG

hes3.JPG

 

hes4.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.