Hesap soracağız

Hesap soracağız

AKP'li olmayan herkesi Çete olarak değerlendiren Erdoğan, AYM'yide üstü kapalı olarak tehdit etti

Başbakan Rrdoğan Hukukçular Derneği Sertifika Dağıtım Töreni'nde konuştu.


İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

-Mısır'da yerel mahkemenin verdiği kararın uygulanmayacağını, hukuk tarihine geçecek bir cinayetin işlenmeyeceğini, bu kararın bozulacağını ümit ediyorum veya ümit etmek istiyorum. Ancak bir kez daha altını çiziyorum. Vicdanı, cesareti olmayan, halkını köle gibi gören üzerinde efendileri olan bir hukuk sistemi her an cinayet işlemeye hazır bir hukuk sistemidir.

BENZERİ HUKUK CİNAYETLERİNE ŞAHİT OLDUK

-Siirt'te okuduğum ders kitaplarında yer alan bir şiirden dolay dava açtılar her ne hikmetse çabuk sonuçlandı beni mahkum ettiler. Son 12 yıl içinde defalarca benzeri hukuk cinayetlerine şahit olduk. Partimizin kapatılmak istenmesi, başörtüsü kararları Türk milleti adına değil, belli odak ve çevreleri adına verilen kararlardır. 27 Mayıs müdahalesinin etkisi asla o dönemle sınır kalmamıştır. 27 Mayıs'ı yapanlar sonraki yılları etklielyecek şekilde bir vesayet kurmuşlardır. 

-Yargının siyasetin üzerine demokrasi kılıcı gibi her an sallandığını görürsünüz. 

17 ARALIK BAL GİBİ DARBE GİRİŞİMİ

-Biz 17 Aralık'ta yapılan operasyona darbe dediğimizde içeriden ve dışarıdan birileri bunu kabullenemiyor. 17 Aralık operasyonu bal gibi bir darbe girişimi. Operasyonun uygulama yapılma safhası tamammen hukuksuzdur. 17-25 Aralık operasyonları karşısında halkın oyuyla seçilmiş hükümeti devrilecek, koalisyondan oluşan bir darbe hükümet işbaşına getirilecekti. Her türlü hazırlık yapılmıştı. Kimler neyle suçlanacak, nasıl itibarsız hale getirilecek. İnanınn hepsiz hazırdı. 

-Darbe girişimi akamete uğrayınca seçime gölge düşürmek istediler. 

YARGI İMAMI DİYE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?

-Devlet içinde yaklaşık 35 yıl boyunca sinsice bir paralel yapılanma oluşmuştu. 

-Yargı içinde o korkunç yapılanmanın detayları artık tek tek ortaya çıkıyor.. Yargı imamı diye bir şey olabilir mi? Bir hakim bir savcı Pensilvanya'dan gelen talimata göre hareket ediyor. 

-Aylardır yargı içindeki bu yapılanmadan bahsediyorum. Ortaya belgeleri koyuyorum. Kendilerinin de dinlendiğini fark edince Adana'da bazı yürekli savcıların olaya el attıklarını görüyorum. 

-Biz mezhebin bir mizacın bu ülkede egemen olmasına asla müsaade etmeyiz. 

İRADENİZİ KİRAYA VERMEYİN

-Yargı bu paralel yapıya daha ne kadar sessiz kalacak? Pensilvanya'nın peşine takılanlara sesleniyorum: İradenizi kiraya vermeyin, aklınızı kiraya vermeyin. Tüm hukukçularımıza açık çağrıda bulunuyorum. Kim şantaj varsa, tehdit varsa gelsin bize. 

-Paralellerin yargıyı felç etmelerine esir almalarına inanıyorum ki en başta yargı mensupları karşı çıkacak. 

-Buradan bu ülkenin vicdanı ve cesareti olan yürekli hakim ve savcılarına sesleniyorum. Bu işte size çok önemli görev düşüyor. Allah'a olan sevdanızı ortaya koyun, cesaretinizle bu paralel yapının temsilcilerini siz çökertin.

HESAP SORACAĞIZ

-Hukuk içinde bu saldırıyı yapanlardan onlara yardım ve yataklık yapanlardan hesap soracağız. 

-Siyasetin yargıya müdahalesine karşı olduk ama yargı da siyasete müdahale etmemeli. 

-12 yıl boyunca yargıda çok önemli reformlar yaptık. Özellikle 12 Eylül Anayasa değişikliği yargının sağlıklı işlemesi açıdan hayati derecede önemliydi. Türkiye'deki son çete paralel çete. Bunu da tasfiye ederek Türkiye'nin ayağına takılmış tüm prangaları inşallah ortadan kaldırmış olacağız. 

BİZ ÇIKARMAYA VARIZ

-Muhalefetin uzlaşmaz tavrı nedeniyle yeni anayasa gerçekleşmedi. 

-Eğer ana muhalefet partisi varsa üzerine 4 partinin uzlaştığı 60 maddeyi biz çıkarmaya varız. İlla 4 parti olacak diye bir şey yok. Hukukçular haftasında ben bunu tekrar söylüyorum. Ama gelmezler onlar bunalımdan yana, onlar huzursuzluktan yana.  

-17 Aralık ve 30 Mart sürecinin muhalefeti yeniden yapılandıracağına umudumuz var. Pensilvanya'mnın kuyruğuna takılan bir muhalefet Türkiye'ye vizyon çizemez. 

-Muhalefet adeta bir maşa gibi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.