Hindistan’da kan donduran olay: 10 yaşındaki kız çocuğu bilgisayar oyununu kazandığı için 11 yaşındaki çocuk tarafından öldürüldü

Hindistan’da kan donduran olay: 10 yaşındaki kız çocuğu bilgisayar oyununu kazandığı için 11 yaşındaki çocuk tarafından öldürüldü

Hindistan’da 10 Yaşındaki Bir Kız, Free Fire’da Yendiği 11 Yaşındaki Çocuk Tarafından Öldürüldü

Hindistan, Çin bağlantılı başta 33 milyonun üzerinde kullanıcısı olan PUBG Mobile olmak üzere yüzden fazla uygulamayı yasaklama kararı almıştı. Buna rağmen Hindistan‘ın adeta en büyük problemlerinden biri haline gelen oyun bağımlılığının önüne bir türlü geçilemedi.

Ülkede oyun bağımlılığı çok yüksek oranlara yükselirken, oyunların yasaklanmasına rağmen hala birçok kişi oynamaya devam ediyor. Özellikle küçük çocukların aileleri bu konuda fazlasıyla sorumsuz davrandıklarından dolayı, oyun bağımlılığı çok yüksek düzeylere ulaşmış ve büyük tehlikelere yol açmış durumda.

Hindistan’da mobil oyun oynayan 10 yaşındaki küçük bir kız, oyunda yendiği 11 yaşındaki çocuk tarafından öldürüldü. Polis, çocuğun suçunu itiraf ettiğini söyledi.

İngiltere merkezli haftalık haber dergisi The Week’in yaptığı bir habere göre PUBG Mobile’a fazlasıyla benzeyen Free Fire adlı oyunu oynayan 2 küçük çocuk arasında tepki çeken bir olay yaşandı. 10 yaşındaki küçük bir kız, Free Fire adlı mobil oyunda 11 yaşındaki bir çocukla oyun oynadı. Fakat küçük kız, 11 yaşındaki çocuğu oyunda yenmişti. Küçük kızın bu başarısına katlanamayan 11 yaşındaki çocuk, küçük kızı sokakta gördüğünde taş attı. Küçük kız taşın etkisiyle yere düşünce, 11 yaşındaki çocuk ona taşla vurmaya devam etti ve küçük kız hayatını kaybetti.

ÇOCUK SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Kan donduran bu olayın ardından polisler olayla ilgili soruşturma başlattı. Kısa sürede de olay çözüme kavuştu. Pazartesi, yani dün öğleden sonra Hindistan’ın Madhya Pradesh bölgesinde yer alan Lasudia Mori kasabasında gerçekleşen bu olay, saatler içerisinde sonuçlandı. Polisin açıklamalarına göre öğle saatlerinde çiçek almaya gitmek için evinden çıkan 10 yaşındaki talihsiz kız, o sırada mobil oyunda yendiği 11 yaşındaki çocuk tarafından öldürüldü.

Evine geri dönmeyen küçük kızın, saatler sonra cesedi bulundu. Boş bir arazide üstü taşlarla kapatılmış bir şekilde bulunan küçük kızın cesedi, polisin açıklamasına göre kafası ezilmiş şekilde bulunmuştu. Küçük kızın çiçek almaya gittiği sırada karşılaşan ikili, ilk olarak sözlü tartışma yaşadıktan sonra olay fiziksel şiddete dönmüştü. Polis, olayın ardından 11 yaşındaki çocuğun evine gitti.

11 yaşındaki çocuk, 40 dakika boyunca kendini tuvalete kilitledi ve buradan çıkmadı. Polis onu beklerken, o da içeride giysilerini yıkadı. 14:00’da meydana gelen olayın ardından 16:00’da 11 yaşındaki çocuk tutuklanmıştı. Yine plisin açıklamalarına göre tutuklanan çocuk suçunu itiraf etti. Gerekli prosedürlerin ardından çocuğun, çocuk evine kapatılacağı belirtildi. Daha önce Hindistan’da oyun oynayanlara hapis cezası gelmiş olsa da, bu olayın ardından ülkede oyun bağımlılığına karşı daha büyük bir savaş başlatılacak gibi görünüyor.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.