Savunma sanayiinde 'yapay zeka' hamlesi yapan HAVELSAN dünya devleri listesinde

Savunma sanayiinde 'yapay zeka' hamlesi yapan HAVELSAN dünya devleri listesinde

Savunma sanayiinde 'yapay zeka' hamlesi yapan HAVELSAN dünyanın dev firmaları listesinde

Savunma sanayiinde 'yapay zeka' hamlesi yapan HAVELSAN, Öğrenen Yapay Zekaya Sahip Sanal Kuvvetler (FIVE-ML) Ar-Ge projesi başlattığını ve yapay zeka tabanlı projenin, 2021 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığının müjdesini bu hafta vermişti.

FIVE-ML Projesi'nin tamamlanmasının ardından, HAVELSAN'ın T-129 Atak helikopterinin simülatörü ATAKSİM ve insansız hava aracı Anka Simülatörü, Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi (UMTAS) Simülatörü, Hava Savunma Eğitim Merkezi gibi projelerde kullandığı ve Milli Muharip Uçak Projesi Harekat Analizi kapsamında kullanılması planlanan Milli Taktik Çevre Simülasyonu (MTÇS) yazılımının, kural tabanlı davranış altyapısından öğrenen yapay zeka tabanlı davranış altyapısına geçirilmesi hedefleniyor.

 

 

havelsan1.jpg

 

HAVELSAN DÜNYA DEVLERİ LİSTESİNDE

HAVELSAN’dan bir müjdeli haber daha sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyu ile paylaşıldı. HAVELSAN, Telekom Bulut Platformu; Amazon, Red Hat, VMware, Whitestack, Wind River gibi dünya devi firmaların yer aldığı Open Source NFV Management and Orchestration MANO ekosistemi listesine girmeyi başardı.

HAVELSAN Telekom Bulut Platformu, "OpenStack" ve "Kubernetes" altyapısını tek bir noktada birleştiren, hem buluta özgü ağ fonksiyonu (CNF) hem de sanal ağ fonksiyonunu (VNF) destekleyen bir sanallaştırma platformu olarak nitelendiriliyor.

 

havelsan2.jpg

Platform, "5G", "Mobil Kenar Bilişim (MEC)", "Radyo Erişim Şebekesi (RAN)", "Araç-Her Şey Haberleşmesi (V2X)", "Yapay Zeka", "Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IoT)", "Otomasyon ve Robotik" gibi teknolojilerin hayata geçebilmesi büyük önem taşıyor.

 

Bu haber ilgini çektiyse buna da göz at:

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.