Hindistan'daki din adamı 40 bine yakın kişiye koronavirüs mü bulaştırdı?

Hindistan'daki din adamı 40 bine yakın kişiye koronavirüs mü bulaştırdı?

BBC Hindistan Servisi'ne göre Hindistan'daki din adamı 40 bine yakın kişiye koronavirüs bulaştırmış olabilir.

Hindistan'ın Pencap eyaletinde 20 köyden 40 bine yakın kişi koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alındı. Bu 40 bin kişiye virüsü 70 yaşındaki Baldev Singh adlı erkek din adamının bulaştırmış olabileceğinden şüpheleniyor. Baldev Singh koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu hayatını kaybetmişti.

BBC’nin Hindistan Servisi'nin haberine göre Baldev Signh İtalya ve Almanya gezileri sonrası kendisini karantinaya alması yönündeki tavsiyelere uymadı ve ölümünden kısa süre önce Sihlerin öne gelen festivallarinden Hola Mohalla'ya katıldı. Festival 6 gün sürüyor ve her gün yaklaşık 10 bin kişi katılıyor.

Singh'in ölümünden sonra, 19 akrabasının koronavirüs testleri pozitif çıkmıştı.

Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre Hindistan'da şu ana kadar tespit edilen koronavirüs vakalarının sayısı 887. Covid-19 hastalığı sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı ise 20.

Ancak uzmanlar, yaklaşık 1 milyar 300 milyon nüfuslu ülkede bu sayıların çok daha fazla olabileceğini söylüyorlar çünkü Hindistan dünyada halen en az koronavirüs testi yapılan ülkelerden biri.

Ülkede hükümet hafta içi 21 gün sokağa çıkma yasağı ilan etmişti, bu süreçte halk sadece kısa süreliğine dışarı çıkarak gıda ve ilaç satın alabilecek.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.