Hiranur Vakfı kimin? Hiranur Vakfı'nın lideri kim? Hiranur Vakfı'nın kurucusu kim?

Hiranur Vakfı kimin? Hiranur Vakfı'nın lideri kim? Hiranur Vakfı'nın kurucusu kim?

6 yaşındaki kız çocuğunun 29 yaşındaki biriyle evlendirilmesi ile gündeme gelen Hiranur Vakfı kimin? Hiranur Vakfı'nın kurucusu ve lideri kim? Hiranur Vakfı'nın merkezi nerede?

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında "evlendirdiğini" ve 13 yaşında nişan yaptığının delili olan görüntüler ortaya çıkmıştı.

Gümüşel'in kızı H.K.G. iki sene önce ailesine karşı açtığı davaya delil olarak 6 yaşında gelinlikle ve 14 yaşında nişan kıyafetiyle çekilen fotoğraflarını verdi.

Görüntülerde zorla "evlendirildiği" Kadir İstekli'nin H.K.G.'ye sarıldığı görülüyor.

Ortaya çıkan olayın sonrasında Hiranur Vakfı Google'da aranmaya başlandı. Peki, Hiranur Vakfı'nın kurucusu kim? Hiranur Vakfı nedir ve ne zaman kuruldu?

 

MERKEZİ SANCAKTEPE'DE YER ALIYOR


Hiranur Vakfı, resmi internet sayfasındaki hakkında kısmında kendisinden şöyle bahsediyor:

 

"Davamızda daha ciddi adımlar atabilmek için yaptığımız ilk girişim 2006 yılında Sancaktepe bulunan yerleşkemizin kuruluşuna karar vermek oldu. Kısa sürede büyük gayret ve fedakarlıklarla kurulan yerleşkemiz bu sayede davamızın merkezi haline geldi. Bugün de insanlığa islam ilmi ışığında hizmet için Sancaktepe’deki merkezimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

 

HİRANUR VAKFI'NIN KURUCUSU KİM?


İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'dir. Gümüşel'in, 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki H.K.G. ile zorla evlendirdiği ve gelinlik giydirildiğini ortaya çıkaran görüntüler ve ses kaydı meydana çıktı.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun önderliğini yaptığı İsmailağa Cemaati'ne bağlı olan Hiranur Vakfı, Sancaktepe, Samandıra mahallesinde 2006'da kuruldu.

 

DEVASA KÜLLİYELERİ VAR


Gene vakfın internet sayfasındaki "vakfımız" bölümünde şu bilgiler var:

 

"12 dönümlük bir arazi üzerine kurulan vakfımız 3600 metrekare zemin alanına, 18000 metrekare kapalı alana sahiptir. Bunlarla birlikte vakfımız 5 blok dershane ve yatakhane, 2200 metrekarelik 2 kattan oluşan mescid ve bodrum katında aşevi mutfağı, yemekhane, buzhaneler, ekmek fırını, terzi, berber, su deposu, kantin ve malzeme depolarından oluşmaktadır. Bu sayede talebelerimizin hem ilim hem barınma ihtiyacı vakfımız bünyesinde karşılanır.

Her bir katı 2200 metrekare olan mescidlerimiz namaz halinde 4000, sohbet halinde 7000 kişiyi bünyesinde misafir edebiliyor. Hayırseverlerimizin iftihar ettiği bu büyük müessesede istikbali değiştirecek şahsiyetler yetiştiriyoruz inşâAllah."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.