Hırvat piyanist geliyor!

Hırvat piyanist geliyor!

Son yılların en heyecan uyandıran isimlerinden Martina Filjak, tutkulu piyanizmi, güçlü tekniği ile hem ödülleri hem de klasik müzikseverlerin büyük beğenisini topluyor! Sanatçı 12 Aralık akşamı Sakıp Sabancı Müzesi’nde Türk izleyenlerin karşısında olacak

2009'da Cleveland Uluslararası Piyano Yarışmasında, Altın Madalya kazandığı Birincilik zaferinin yanı sıra Beethoven Özel Ödülü'nün de sahibi olan sanatçı, bu zaferi sonrası A.B.D. ve uluslararası önemli salonlarda sahneye çıktı.

 

Martina Filjak'ın ödülleri arasında Maria Canals Piyano Yarışması Birincilik Ödülü (Barcelona) ile Viotti Piyano Yarışması ve Busoni Piyano Yarışması ödülleri de bulunuyor.

 

Sanatçı dünyanın bir çok ünlü orkestra ve orkestra şefleri ile aynı sahneyi paylaştı. Repertuarında 30'dan fazla piyano konçertosu bulunan sanatçının performansları arasında orkestra konserlerinin önemli bir yeri var.

 

Sanatçı, 2011'de Naxos etiketiyle yayınlanan ilk albümünde Padre Antonio Soler'in piyano sonatlarını seslendirdi. Çelist Jan Vogler ve Christian Poltera ile Schumann seslendirdiği albümü ise 2013'te Sony Classical'dan çıktı.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.