Hisar füzesinde yeni gelişme

Hisar füzesinde yeni gelişme

Yerli ve milli üretim Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR'dan iki müjdeli haber birden geldi. HİSAR A+ tüm unsurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi. HİSAR O+'da ise seri üretim aşamasına geçildi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, HİSAR A+ Hava Savunma Füze Sistemi'nin tüm unsurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildiğini duyurdu.

Harp başlıklı atışında yüksek hızlı hedefi uzak menzil ve yüksek irtifada imha eden HİSAR O+'nın ise seri üretime geçme aşamasına geldiğini açıkladı.

Her türlü hava koşulunda çalışma yeteneğine sahip HİSAR savaş uçakları, helikopter, havadan karaya füzeler, seyir füzeleri ve silahlı/silahsız insansız hava araçlarına karşı etkili oluyor.

Yerli ve milli üretim Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR'ın, ülke hava savunmasında ciddi bir güç çarpanı olacağı belirtiliyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: HEDEF TAM İSABETLE VURULDU

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından, Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi'nin (HİSAR-O) Aksaray Atış Alanı’nda icra edilen test atışında hedefi tam isabetle vurduğunu açıkladı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.