Hiv virüsü ile mücadeleye sanatçı desteği

Hiv virüsü ile mücadeleye sanatçı desteği

Ünlü fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı, ‘Birlikte HIV’den Güçlüyüz’ platformunun ‘En Büyük Hastalığım’ kampanyasına destek verdi. Nihat Odabaşı’nın objektifinden 14 ünlünün en büyük hastalıklarıyla fotoğraflarından oluşan serginin galası gerçekleşti.

 Nihat Odabaşı; Ali Yağcı, Bade İşçil, Bennu Gerede, Burak Yörük, Danla Biliç, Derya Uluğ, Ebru Şahin, Ece Sükan, Gökhan Türkmen, Hazal Filiz Küçükköse, Kubilay Aka, Reynmen, Tuba Ünsal ve Zeynep Bastık'ın ‘en büyük hastalıkları’nı objektifiyle yorumladı. İki ayda tamamlanan çekimlerde son derece estetik, sıradışı ve çarpıcı kareler ortaya çıktı.

 

 

hazal-filiz-min.jpg

 

 

sergi-1-bade-iscil-min.jpg

 

 

sergi-1-tuba-unsal-min.jpg

 

Toplumdaki HIV farkındalığını artırmayı ve toplumun HIV ile ilgili doğru bilgiye erişimine katkı sağlamayı amaçlayan “Birlikte HIV’den Güçlüyüz” platformu, HIV enfeksiyonu ile mücadelede geliştirdiği tedavilerle öncü olan Gilead Sciences tarafından, Pozitif-iz Derneği ve diğer paydaşların katılımı ile bu yıl hayata geçirildi.  

 

 

Kampanyanın yeni bir açılımı niteliğinde olan Nihat Odabaşı ile ‘En Büyük Hastalığım’ Fotoğraf Sergisi’nin galası Pilevneli Galeri’de gerçekleştirildi. Galaya; Nihat Odabaşı’nın objektifinin karşısına geçen ünlü isimlerin yanı sıra sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleri de katıldı.

 

1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin önümüzdeki dönemlerde farklı şehirlerde ücretsiz sergilerle halkla buluşturulması planlanıyor.

 

 

HIV ve AIDS konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik böyle bir kampanyanın içinde yer almaktan dolayı gururlandığını belirten ünlü fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı, “Bu işin içine girdikçe konunun aslında toplumsal ölçekte ne kadar önemli olduğunu kavradık. Geçmişte HIV nedeniyle hayatını kaybeden bütün insanları saygı ile anıyoruz. Sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin yer aldığı bu serginin HIV konusunda toplumsal farkındalığın artırılması adına atılan en önemli adımlardan biri olduğuna inanıyorum. Fotoğraf çekimine katılan tüm sanatçılarımıza bu konuda verdikleri gönüllü destek için huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

NİHAT ODABAŞI’NIN OBJEKTİFE ALDIĞI ÜNLÜLER VE EN BÜYÜK HASTALIKLARI

 

  1. Ali Yağcı, en büyük hastalığı: EKSTREM SPORLAR
  2. Bade İşçil en büyük hastalığı: SU
  3. Bennu Gerede, en büyük hastalığı: DOĞA
  4. Burak Yörük, en büyük hastalığı: YENİ YERLER KEŞFETMEK
  5. Danla Biliç, en büyük hastalığı: PORSELEN TABAKLAR
  6. Derya Uluğ, en büyük hastalığı: FUTBOL
  7. Ebru Şahin, en büyük hastalığı: ŞARKI SÖYLEMEK
  8. Ece Sükan, en büyük hastalığı: SEYAHAT ETMEK
  9. Gökhan Türkmen, en büyük hastalığı: ŞAPKALAR
  10. Hazal Filiz Küçükköse, en büyük hastalığı: ÇİÇEKLER
  11. Kubilay Aka, en büyük hastalığı: KAHVE
  12. Reynmen, en büyük hastalığı: BIÇAKLAR
  13. Tuba Ünsal, en büyük hastalığı: SANAT
  14. Zeynep Bastık, en büyük hastalığı: SEVGİ

 

siyasetcafe.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.