Hizmetçiliğini yaptığı işadamı babası çıktı! 1 milyar liralık servete ortak oldu

Hizmetçiliğini yaptığı işadamı babası çıktı! 1 milyar liralık servete ortak oldu

Türk filmleri ve romanlara taş çıkartan babalık hikayesi Manisa'da yaşandı. K.S (72) yıllarca hizmetçi olarak evinde çalıştığı ünlü işadamı N.Ü'nün babası olduğunu öğrendi.

Romanlara ve filmlere taş çıkartan hikaye Manisa'da yıllar önce başladı. Ü.E gençlik yıllarında aşk yaşadığı N.Ü'den hamile kaldı. Ü.E hamile kaldığında 21 yaşında, N.Ü ise henüz 16 yaşındaydı.

Ü. E. apar topar fabrikada bekçi olarak çalışan Enver Z ile evlendirildi.

İddiaya göre, Z. başta bebeği istemedi. Bebek doğunca Z, bebeği dere kenarına bıraktı. Ancak daha sonra pişman olan Z. bebeği dere kenarından alarak Ü.E ile büyütmeye başladılar. Ü.E, kızına Kalbiye ismini verdi ve Z.nin nüfusuna kaydettirdi.

 

"BU GERÇEĞİ KİMSEYE ANLATMAYIN"

 

Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre babası Hasan Ü. ile birlikte fabrikayı işleten N. Ü., 'bu gerçeği kimseye anlatmayın' diyerek yemin ettirdiği Ü. E'ye fabrikalarında çay temizlik işlerinde çalışması için iş verdi. Ü.E çay, temizlik işlerinde, resmi nikahlı eşi E. Z. ise aynı fabrikada bekçi olarak çalışıyordu.

Ü. ve E çifti fabrikanın bekçi evinde kalıyorlardı. Hasan Ü'in oğlu N. Üye 'çocuğunun annesi bu kadına bir ev yap' demesi üzerine N. Ü., iddiaya göre 60 metrekare bir arsa aldı. Fakat evi yapmaları için fabrikasından bir tuğla bile vermedi.

 

TIPKI ANNESİ GİBİ O DA HİZMETÇİLİK YAPTI

 

Zaman içerisinde büyüyerek genç kız olan K. S de tıpkı annesi gibi Ü. ailesinin yanında hizmetçi olarak çalışmaya başladı. K. 14 yaşında iken evlendirilip, Manisa'ya gelin gitti. Ancak K. 28 yaşında iken eşi vefat edince 2 çocuğuyla birlikte dul kaldı. K., uzaktan akrabası bildiği ve 'dayı' dediği N. Ü'nün yanına geri döndü.

K., yıllarca N.Ü'nün Turgutlu'daki evinde, dükkanında, yazın Çeşme'deki yazlığında çalıştı. Bu arada K'nin annesi Ü.E 1996 yılında 66 yaşında iken hayatını kaybetti.

 

GÖZLERİ DOLARAK İTİRAF ETTİ

 

Resmi nikahlı eşi İ. Ü'den 3 çocuğu olan N. Ü. geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Turgutlu'da bir restoranda yemek yerken yıllarca herkesin 'bu çocuk sana ne kadar çok benziyor' dediği K'ye gözleri dolarak gerçeği itiraf etti. K, 'dayı' dediği N. Ü'nün, gerçek babası olduğunu öğrenince büyük bir şok yaşadı. Bunun üzerine özel bir laboratuvarda DNA testi yaptırdı.

 

BABALIK DAVASI AÇTI

 

K. S. daha sonra babalık davalarını sonuçlandırmakla ünlü avukat Varol Turbay aracılığıyla Turgutlu Aile Mahkemesi'nde babalık davası açtı. Babalık davası devam ederken geçtiğimiz 20 Şubat'ta işadamı N.Ü 88 yaşında vefat etti. Baba N. Ü'nün cenazesi morgdayken örnekler alındı. Anne Ü. E.'in de mezarı açılarak DNA testi için örnekler alındı.

Mahkeme tarafından İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testiyle yüzde 99.9 N. Ü'nün biyolojik babası olduğu kesinleşti. Rapor Turgutlu Aile Mahkemesi'ne gönderildi. K, DNA testiyle biyolojik babasından kalan iki tuğla fabrikası ve 30 taşınmazın da aralarında bulunduğu yaklaşık 1 milyar liralık servete de ortak oldu.

 

AVUKAT VAROL TURBAY KONUŞTU

 

K.S'nin avukatı Varol Turbay Sabah'a yaptığı açıklamalarda, "K. yıllarca hizmetçi olarak çalıştığı evdeki kişilerden birinin babası, diğerinin dedesi olduğunu 71 yıl sonra öğrendi. Bu kendisi için büyük bir travma. Bu müvekkilim için ağır bir yük olmasına karşın gerçek babasının kim olduğunu bilmesi onu bir ölçüde rahatlattı. K. S, hiç hak etmediği halde çok zor bir çocukluk ve gençlik dönemi geçirdi.

2 çocukla dul kalınca, çocuklarına bakabilmek geçimini sağlayabilmek için dedesi olduğunu bilmediği kişinin hasta bakıcılığını, babası, kardeşleri, halaları olduğunu bilmeden bu kişilerin evinde yıllarca hizmetçilik yaptı. Bu şekilde çocuklarına baktı. Biyolojik babası ve ailesi sefa içinde yaşarken, o N. Ü'nün Ramazanda ayında verdiği erzaklarla yetinmeye çalıştı" dedi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.