H&M cirosunda düşüş var ! Kapanıyor mu ?

H&M cirosunda düşüş var ! Kapanıyor mu ?

Dünyaca bilinen İsveç markası H&M, yaşadıkları ciro kaybı nedeniyle mağazalarından bazılarını kapatma kararı aldı. Karara yönelik açıklama olarak müşterilerin internetten alışverişe yoğunlaşması olarak gösterildi.

Dünyanın tanıdığı İsveç markası  Hennes & Mauritz (H&M), gelirlerinde yüzde 4'lük bir kayba uğradı. Yılın son zamanlarında düşen cirolar nedeniyle firma tasarruf yapma yoluna gitti.


H&M'in Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Johan Persson, mağaza sayısında azalmaya gittiklerini ve bazı mağazaları kapatacaklarını bildirdi. Persson Stockholm'de yaptığı açıklamada tüketicilerin internetten alışverişe yöneldiklerini ve hedeflenen kazanca ulaşamadıklarını belirtti. Firmanın büyümesi için hızla değişen müşteri yönelimlerine uyum sağlamanın firmanın sağlığı açısından daha iyi olacağını düşündüklerini ve internetten daha iyi bir gelişim sağladıklarını söyledi.   


H&M'in cirosunda geçen yıllara nazaran yaklaşık olarak 5 milyar euroluk düşüş meydana geldi. H&M'in kaç mağaza kapatacağı hakkındaki sorulara henüz yanıt verilmedi. H&M'in dünya genelinde toplam 4 bin 553 mağazası var. Firma 1998'den bu yana ilk defa böyle bir düşüş yaşıyor. 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.